Englezul care câștigă până la 160 de lire sterline pe zi stând la coadă pentru alții

Postat la: 10.02.2022 - 08:50

În ultimii trei ani, Freddie Beckitt, un scriitor din Fulham, Marea Britanie, și-a suplimentat veniturile așteptând la coadă în numele unor clienți înstăriți, încasând 20 de lire sterline (aproximativ 120 de lei) pe oră.

În virtutea faptului că este londonez, Beckitt spune că este familiarizat cu „arta de a sta la coadă" și că poate aștepta cu ușurință ore întregi, atâta timp cât cineva este dispus să îl plătească pentru asta.

Scriitorul Freddie Beckitt are o „meserie" mai puțin obișnuită: stă la coadă pentru clienții cu dare de mână ai magazinelor de lux. Foto:
„Taskrabbit (un site unde poți câștiga bani îndeplinind diverse sarcini) îți permite să listezi diferite activități ciudate, iar clienții pur și simplu te selectează după detaliile pe care le-ai publicat. Apăruseră o mulțime de locuri de muncă ce nu cereau calificare și, când am văzut asta, m-am gândit că este cea mai ușoară slujbă din lume!", a declarat Freddie pentru presa locală.

Beckitt își listează serviciile de așteptare pe internet și spune că majoritatea clienților săi sunt oameni înstăriți care fie nu au timp să stea ei înșiși la cozi, fie nu vor să se deranjeze pentru o asemenea activitate. Cele mai multe cereri presupun să stea la coadă pentru bilete la evenimente și spectacole foarte populare și, deși vara este perioada cea mai aglomerată, a fost nevoit să stea la coadă și afară, în plină iarnă.

„Odată, am muncit opt ore stând la coadă la o expoziție Christian Dior pentru niște oameni foarte înstăriți, în jur de 60 de ani. Coada propriu-zisă a durat doar trei ore, dar m-au rugat să le iau și biletele și să-i aștept să ajungă, așa că am petrecut ore întregi, fiind plătit cu 20 de lire sterline pe oră. A fost nemaipomenit!", a spus Freddie.

Într-o zi bună, Freddie Beckitt poate câștiga până la 160 de lire sterline (950 de lei), dar acest lucru se întâmplă foarte rar, deoarece înseamnă că trebuie să petreacă opt ore la coadă. Însă, chiar dacă nu câștigă suficient pentru a face din statul la coadă un loc de muncă în adevăratul sens al cuvântului, Beckitt spune că flexibilitatea pe care i-o oferă această activitate este un mare atu.

„Din păcate, nu cred că pot cere mai mult de 20 de lire sterline pe oră. Nu necesită nici un fel de calificare sau muncă grea, dar îmi oferă multă flexibilitate și mă pot adapta la programul meu de scris", a spus el.

În „Cartea banilor", Kabir Sehgal dă la o parte presupunerile obișnuite despre avere și ne conduce într-o căutare globală, spre o înțelegere mai profundă a relației dintre bani și omenire. Mai mult decât o simplă istorie a monedei, cartea sondează originile conceptuale și evoluția banilor, analizându-i prin prisma lentilelor unor discipline variate - biologie, psihologie, antropologie și teologie.

Cartea ne vorbește astfel despre originea banilor, diferitele moduri de utilizare ale acestora, felul în care s-au schimbat ei de-a lungul timpului, formele lor viitoare, motivele pentru care atârnă atât de greu în viața noastră și, în cele din urmă, despre modul în care ar trebui folosiți. În final, „Cartea banilor" nu este doar o prezentare plină de informații despre conceptul de bani, ci și o analiză fascinantă și amuzantă a naturii omenirii și a mecanismelor minții.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu