Formula găsită de un matematician român pentru a se îmbogăţi la Loto

Postat la: 04.10.2020 - 08:38

Formula prin care matematicianului român Ştefan Mandel a reuşit să câştige de 14 ori sume mari la Loto în România, Marea Britanie şi Australia, a intrat în atenţia presei franceze.

Publicaţia franceză Ouest-france scrie despre matematicianul român Ştefan Mandel „care a găsit soluţia pentru a câştiga la Loto. Statistic, este mai probabil să fiţi lovit de fulger, de un asteroid sau să muriţi într-un avion decât să câştigaţi la loto. De fapt, pentru orice persoană, în medie există o singură şansă din 13.983.816 pentru a câştiga la loto. O probabilitate valabilă pentru oricine, dar nu pentru Ştefan Mandel. Acest matematician român a câştigat deja la loterie de nu mai puţin de 14 ori!".

Născut în România într-o familie modestă, Stefan Mandel, un tânăr supravieţuitor al Holocaustului, a lucrat ca matematician pentru consorţiul minier din România. Venitul său mic (echivalentul a 88 de dolari pe lună) nu-i permitea să-şi îngrijească familia, astfel că s-a gândit să apeleze la una dintre pasiunile sale: loteria. Formula găsită i-a permis să câştige de 14 ori la loto de-a lungul anilor în România, Marea Britanie şi Australia.

„Pentru a face acest lucru, românul a dezvoltat o strategie destul de simplă: aceea de a cumpăra... toate biletele pentru a oferi cât mai multe combinaţii posibil. Dar atenţie! Această metodă nu a fost aplicată oricum de matematician. El a urmat de fiecare dată o formulă specifică...", scrie publicaţia franceză.

Publicaţia franceză prezintă şi cei cinci paşi ai formulei românului:

Primul pas: calculaţi numărul total de combinaţii posibile. Pentru o loterie în care regula este, de exemplu, găsirea a şase numere bune între 1 şi 40, numărul combinaţiilor posibile este de 3.838.380.

Pasul doi: După calcularea numărului de combinaţii posibile, Stefan Mandel şi-a propus să găsească loteriile cu un câştig de trei ori mai mare decât numărul de combinaţii posibile. Un pas esenţial pentru a vă asigura că obţineţi o sumă atractivă în comparaţie cu banii investiţi în bilete.

Al treilea pas şi nu în ultimul rând: investiţi suma necesară, uneori cu ajutorul complicilor, pentru a cumpăra un bilet de loterie pentru fiecare dintre combinaţiile posibile.

Al patrulea pas: depuneţi biletele la loto la distribuitorii autorizaţi.

Al cincilea pas: câştigaţi marele premiu

În cazul unui câştig de 10 milioane de euro, cu bilelte care costă un euro, jucând fiecare combinaţie, puteţi câştiga 6.161.620 de euro, după plata taxelor.

În ciuda investiţiei iniţiale enorme necesare şi a distribuţiei câştigurilor între diferiţii parteneri potenţiali, această metodă i-a permis lui Mandel să genereze profituri substanţiale. Prin urmare, nu este o coincidenţă faptul că acesta din urmă a repetat operaţiunea de nu mai puţin de paisprezece ori în România, Regatul Unit şi Australia. În SUA şi Australia, această schemă a fost interzisă.

„Pentru cei motivaţi să folosească această formulă, atenţie! Nu numai că face obiectul unui control atent al autorităţilor, dar se poate dovedi devastatoare pentru contul în bancă dacă combinaţia câştigătoare este găsită de mai mulţi jucători. În aceste cazuri, jackpot-ul este împărţit automat între fiecare dintre câştigători ...", avertizează publicaţia franceză.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu