Moda Cong Tri din Vietnam purtată de Rihanna, Naomi Campbell, Gwen Stefani, Miley Cyrus, Rita Ora, Beyoncé și Blackpink's Rosé

Postat la: 05.01.2022 - 09:04

Creatorul și designerul acesteia Nguyen Cong Tri, este gata să-și ajute țara și și-a „pus creația pe harta modei mondiale". În ciuda imensului său succes acasă, designerul Cong Tri a câștigat puțină atracție în străinătate - până când Rihanna a fost văzută într-una dintre creațiile sale vestimentare, într-o reclamă. De atunci, nume precum Naomi Campbell, Beyoncé, Gwen Stefani, Miley Cyrus, Rita Ora și Rosé de la Blackpink au fost văzute în creațiile sale.

Când cântăreața miliardară Rihanna a pozat pentru o campanie publicitară a producătorului de pantofi de lux Manolo Blahnik, ea l-a făcut stea pe designerul vietnamez puțin cunoscut. El i-a careat acesteia o făcut cămașa albă supradimensionată în care a pozat.

Astfel de mai bine de două decenii, Nguyen Cong Tri creează haine de seară șic, structurate, din mătase, organza sau tafta filată vietnameză.
Succesul său deplin s-a materializat atunci când Rihanna și-a prezentat gama Em Hoa, inspirată de vânzătorii de flori din Vietnam. Apoi au venit alte nume celebre, modelul Naomi Campbell și marele vedete din show bizz Beyoncé, Gwen Stefani, Miley Cyrus, Rita Ora și Rosé de la Blackpink.

Cine este Nguyen Cong Tri

Designerul Nguyen Cong Tri este una dintre figurile de frunte din industria modei vietnameze. Este un om care a adus o mare contribuție la aducerea modei țării sale pe podiumurile importante din întreaga lume. Obținerea acestor succese răsunătoare este legată de tenacitatea sa în profesie din ultimii 20 de ani.

El s-a născut în 1978 în Da Nang, un oraș aflat pe linia de demarcație dintre fostul Vietnam de sud față de R.D. Vietnam înainte de reunificarea celor două țări. În 1996, Cong Tri a intrat la Facultatea de Arte Frumoase Industriale a Universității de Arhitectură din Ho Chi Minh City unde a studiat pînă în anul 2000. În prezent, este un nume de frunte în industria designului vestimentar din Vietnam și din lume.

Creațiile sale sunt purtate de multe personalități celebre din lume în cadrul unor evenimente mari. El este, de asemenea, onorat să fie invitat să participe de multe ori la evenimentele Săptămânii Modei la Kinh Do.

De mic, părinții l-au trimis să studieze desenul deși condițiile materiale ale familiei erau foarte grele. Ca persoană dotată, a fost bine educat încă de la 5 - 6 ani, așa că a câștigat multe premii pentru picturi mari și mici în tinerețe. De asemenea, a fost la Hanoi pentru a participa la Festivalul Național al Copiilor în 1991. Aici, Cong Tri a câștigat premiul 1 la concursul de desen cu cretă pe asfalt organizat de UNICEF.

În 2000, când încă nu exista o definiție sigură a industriei modei, a câștigat premiul pentru idee în cadrul concursului de design Collection Grand Prix. Cu ocazia câștigării acestui premiu a ajuns în atenția designerului Minh Hanh, o persoană care l-a introdus în industria modei. După acel mare premiu, a primit continuu multe alte premii de valoare.

Drumul spre Hollywood

În martie 2017, Nguyen Cong Tri și-a lansat cea de-a zecea colecție numită „Em Hoa" la Săptămâna Modei de la Tokyo. Această colecție a făcut o impresie deosebită și a atras atenția echipei de stilisti a celebrei cântărețe Rihanna.

L-au contactat imediat pe designer pentru a comanda costume pentru cântăreață, precum și pentru a face poze pentru reclamă. În plus, 3 din cele 6 costume îmbrăcate de cântăreața Katy Perry la Witness Tour au fost concepute de designerul Cong Tri.

Asta a fost suficient pentru a-l ajuta să pășească în „universul de divertisment" de la Hollywood. Mutarea sa de succes la școala internațională de modă este atribuită parțial make-up artistului vietnamez-american Hung Vanngo.

În februarie 2019, a fost onorat să fie invitat să participe la Săptămâna modei de la New York toamnă-iarnă. Aceasta a fost o oportunitate grozavă de a-l ajuta să-și afirme numele în industria modei mondiale. În prezent, el se află pe locul 12 în clasamentul designerilor de renume mondial. Este rezultatul a peste 20 de ani de muncă și creativitate.

Marian Gârleanu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu