O căruţa "de fițe" face furori. E "tunată" și are claxon, lumini de semnalizare şi radio stereo!

Postat la: 25.03.2021 - 10:00

Un atelaj "tunat" face furori în zona de câmpie a Buzăului, la Padina, patria căruţelor, dovedind astfel ca și căruţele pot fi modificate pentru "performanta" si lux, nu numai maşinile sau motocicletele. Proprietarul ei este nea Nicu Ţâru, un fost şofer de autobuz, acum pensionar şi căruţaş de fiţe.

Cu o astfel de prezentare ne întâmpină nea Nicu Ţâru, proprietarul celei mai luxoase căruţe din judeţul Buzău. Atelajul pe care ni-l arată se încadrează la "full option", se laudă proprietarul lui. Căruţa lui nea Ţâru are stopuri, lumini de semnalizare, claxon şi aparat de radio, toate alimentate de la un acumulator auto. Scaunele sunt şi ele confortabile, exact ca într-un microbuz, de unde au şi fost luate.

"Toată lumea rămâne uimită, trec maşinile şi claxonează, alţii opresc şi merg în paralel ca să îl filmeze cu telefoanele, îl întreabă cine a făcut-o. Copiii din familie abia aşteaptă să fie plimbaţi de bunicul", spune Georgică Ene, nepotul căruţaşului vedetă. Căruţa are doar un cal putere, însă nu unul oarecare, se mândreşte proprietarul ei. Iapa Doina beneficiază şi ea de hamuri speciale, cumpărate de la curelari renumiţi în breaslă, pentru că altfel căruţa nu ar mai fi una de fiţe, care să atragă privirile.

"Când ies pe stradă, toţi sunt cu ochii pe mine pentru că nu are nimeni pe aici asemenea căruţă. Am fost şofer de meserie şi am rămas cu pasiunea asta şi după pensionare", spune Nicu Ţâru. Proprietarul căruţei de lux are 70 de ani şi locuieşte în Padina, comună de la graniţa cu Ialomiţa, unde caii sunt nelipsiţi din gospodării. Nicu Ţâru a fost şofer de autobuz, iar după ieşirea la pensie îşi dedică tot timpul pasiunii pentru vehiculul său cu tracţiune animală.

"În fiecare lună investesc. Eu am opt milioane pensie şi pe toţi îi bag în căruţă. Iau vopsele, unsoare, rulmenţi, pentru că trebuie să meargă uşor. O împing cu o mână, aşa de bine merge şi nu simte nici calul că trage de ea", ne spune căruţaşul din Padina. Nea Nicu Ţâru este atât de ataşat de căruţa sa, încât spune că nu ar vinde-o nici pe mii de euro, dacă i-ar oferi careva. Iapa Doina, înhămată la căruţa de lux, îl ajută pe buzoian să care cerealele de la câmp sau să meargă la rudele din alte comune, unele aflate la peste 50 de kilometri depărtare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu