Oamenii de știință au reușit să amâne îmbătrânirea la șoareci. Viața le-a fost prelungită cu 25%

Postat la: 28.01.2021 - 20:42

O echipă de oameni de știință din China a dezvoltat o terapie genetică ce s-a dovedit că poate inversa unele aspecte ale îmbătrânirii. Mai mult, viața rozătoarelor a fost prelungită.

Studiul aduce noi informații despre procesele care stau la baza îmbătrânirii și oferă speranță pentru o terapie care ar putea da timpul biologic înapoi chiar și pentru oameni. Terapia dezvoltată de cercetători, descrisă într-un studiu publicat în jurnalul Science Translational Medicine, a implicat dezactivarea unei gene, KAT7, despre care s-a descoperit că ar contribui la îmbătrânirea celulelor, arată Futurism. „Acești șoareci arată o îmbunătățire a stării generale după 6 - 8 luni, iar cel mai important aspect este că speranța de viață a fost extinsă cu 25%", a explicat Qu Jing, specialist în îmbătrânire la Insitutul de Zoologie de la Academia Chineză pentru Științe (CAS).

Pentru a modifica genele șoarecilor, echipa a folosit CRISPR/Cas9, o metodă foarte populară pentru editarea genetică. Oamenii de știință au țintit KAT7 pentru că au considerat că gena contribuie la senescență (îmbătrânirea celulară) mai mult decât orice altă genă. Gena a fost dezactivată în celule hepatice, la șoareci, dar și, ulterior, în celule umane stem, în celule umane pulmonare, fără efecte adverse observabile, au spus cercetătorii. „Încă este obligatoriu să testăm funcția KAT7 în alte tipuri de celule umane, alte organe de șoareci și alte teste pre-clinice pe animale înainte să folosim strategia împotriva îmbătrânirii la oameni sau alte afecțiuni medicale", a adăugat Qu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu