Selly, după ce Daniel Funeriu l-a numit "maimuţă cu figuri": "După ce că e praf la capitolul insulte, a fost praf şi ca ministru al Educaţiei"

Postat la: 07.07.2020 - 10:14

Selly îi dă replica fostului Ministru al Educației, Daniel Funeriu, după ce acesta l-a numit pe tânăr „ o maimuţă încalţată şi needucată cu figuri în cap" în contextul în care vlogger-ul a criticat sistemul de învățământ românesc: „După ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf şi ca ministru al Educaţiei", a spus Andrei Șelaru într-un nou vlog.

După ce a promovat Bacalaureatul cu media 9,60, vloger-ul Andrei Șelaru (Selly) a criticat sistemul educational românesc, despre care a spus că nu este adaptat la nivelul anilor 2020, el pregătind elevii mai degrabă pentru realitatea anilor 1990. În urma acestor afirmații, fostul Ministru Daniel Funeriu a postat un mesaj dur pe Facebook la adresa lui Selly.

„Cum adică „şcoala de azi te pregăteşte pentru 1900 nu pentru 2020"? S-a schimbat teorema lui Pitagora şi eu nu ştiu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat şi nu ne-a spus? Deschid cartea de chimie şi văd acolo chimie organică, ADN şi proteine, înţelese în ultimii 50 de ani, nu teoria flogisticului sau alchimie. Fizica ne învaţă despre ultimele descoperiri, geografia... ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Conduita preventivă (a maşinii, nu a skate-ului) se învaţă la şcoala de şoferi, nu la ciclul primar. Iar însuşirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învăţat la şcoală disciplina decât de o maimuţă încalţată şi needucată cu figuri în cap", a fost mesajul lui Daniel Funeriu."
Selly îi dă replica lui Funeriu.

Într-un nou vlog, Selly i-a răspuns fostului ministru Funeriu, inserând un momet în care acestuia I se „suflau" declarațiile pe care trebuia să le prezinte: „Da, asta a zis omul. O insultă de-a dreptul devastatoare. Nici nu ştiu cum mai am tupeul să ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Acum, sigur, aş putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă de ce, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf şi ca ministru al Educaţiei, dar chiar aş vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluţii reale, care ar putea funcţiona, ca să schimbe actualul sistem de învăţământ".
Selly, către actualul ministru al Sănătății: Dacă sunteți de acord cu mine, hai să ne apucăm de treabă, că de vorbit e simplu

În același timp, Selly i s-a adresat și actualului ministru al Educației, Monica Anisie, care a spus despre declarația lui Selly că „este o părere de care trebuie să ținem cont". „Doamna Anisie, acum nu știu dacă ați spus-o doar așa sau chiar credeți în mesajul meu. Dar eu nu mă las. Dacă sunteți de acord cu mine, hai să ne apucăm de treabă, că de vorbit e simplu".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu