Un cunoscut mafiot italian evadat în urmă cu 20 de ani, prins cu ajutorul Google Maps. Discuta cordial cu un client pe stradă

Postat la: 06.01.2022 - 19:58

Gioacchino Gammino, un cunoscut mafiot sicilian care a evadat dintr-o închisoare din Roma acum 20 de ani, după ce a fost condamnat pentru crimă, a fost arestat în Spania cu ajutorul Google Maps.

Anchetatorii au reluat investigaţiile pentru găsirea mafiotului în urmă cu doi ani. Gammino, unul dintre capii clanului Stidda, rival clanului Cosa Nostra, a fost găsit în Galapagar, un orăşel cu 25.000 de locuitori de lângă Madrid. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a devenit comerciant şi bucătar. Într-o fotografie din serviciul de cartografiere al Google, acesta apare stând de vorbă cu un alt bărbat în faţa unui magazin de fructe şi legume. "Fotografia a permis confirmarea investigaţiei pe care o dezvoltăm în mod tradiţonal", a declarat Nicola Altiero, adjunctul directorului unei unităţi a poliţiei antimafiote italiene DIA, pentru Reuters. La un an după ce a evadat, în 2003, Gioacchino Gammino a fost condamnat la închisoare pe viaţă. În prezent, se află într-o închisoare din Spania, autoritățile italiene estimând că ar putea fi extrădat până în februarie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu