Un medic celebru dezvăluie cum a scăpat de senzația de foame. Combinația de diete care arde kilogramele la propriu

Postat la: 26.06.2022 - 20:38

Vreau să slăbesc, vreau să slăbesc rapid, vreau o dietă perfectă care să mă ajute să slăbesc - sunt câteva dintre gândurile care apar când o persoană își dă seama că s-a îngrășat. Dorința de a slăbi și de a arăta bine, apare la tot mai multe persoane, mai ales în sezonul estival. Doctorul Mihail Pautov a scris duminică, 26 iunie, pe Facebook, cum a reușit să scape de senzația de foame.

„Cum am scăpat de senzația de foame. Am încercat asta pe propriul corp și efectiv am ajuns să mănânc de nevoie, nu de foame. Explicație: corpul tău funcționează în 2 moduri ancestrale care l-au ținut în viață sute de mii de ani în condiții de sălbăticie. Să le spunem:

1️⃣  Mod de achiziție
2️⃣  Mod de consum

1️⃣  Primul mod se întâmplă vara; este cald, este soare, cresc toate dulcegăriile în copaci; te urci în copac și te saturi => deodată toată glucoză și fructoza din fructe se absoarbe în sânge, crește glicemia la cer, bubuie pancreasul de insulină iar toată insulină asta îți împinge glucoză în celule și așa se formează grăsimea care se depune; ea se depune pentru iarnă, când teoretic nu vei mai avea resurse; și aici e un secret! Insulină va împinge MAI MULTĂ glucoză în celule decât ar trebui; astfel, imediat după masă faci HIPOGLICEMIE + FOAME! => așa corpul te motivează să te urci din nou în copac, că să faci acea ACHIZIȚIE iar... și iar ... și iar; pentru că fructele nu vor stă mult în copaci iar tu trebuie să consumi cât de mult poți. Astfel faci acei colăcei care rămân rezervă ta pentru iarnă. Cam așa arată și mesele noastre zilnice: pline de carbohidrați simpli, corpul îi depune și iar ne da senzația de foame.

2️⃣  Al doilea mod - cel de consum - se întâmplă iarnă: nu mai avem nici fructe nici dulcegării; maxim carne, grăsimi și uneori legume; și toate astea rar; corpul nu mai are glucoză și nu mai secretă exces de insulină, însă trece în starea de KETOZA - când corpul tău nu mai consumă glucide pentru energie ci direct grăsimi; Aici corpul nu mai are nevoie de senzația de foame, știe că nu îl ajută la nimic; ba din contra, reduce din senzația de foame pentru a nu-și consumă imediat rezervele de alimente", a scris medicul.

Doctorul a explicat și cum poate ajunge o persoană să slăbească:

„Cum ajungi în modul 2️⃣? Printr-un fel de keto-fasting"; fasting = adică mănânci doar 6-8 ore/zi și Keto = adică renunți la carbohidrați, DAR!, nu la toți, ci doar la cei care se absorb rapid: pâine, făinoase, cartofi, orez, dulciuri, ciocolată, miere, înghețată, fructe foarte dulci, pateuri, cornulețe, covrigi și covrigei, și tot așa;

✅Ce mănânci: legume, salate cu ulei de măsline, grăsimi (avocado, lactate fermentate, kefir, ouă, nuci, semințe, peste, ulei de cocos) și carne (carne maxim de dimensiunea propriei palme/zi).

✅După 3-4 zile senzația de foame, în special cea de seară, efectiv DIS-PĂ-RE! Și atunci începi să mănânci ce e sănătos și ce contează, nu ce îți ghidează foamea printr-un sistem de achiziție prost înțeles de corpul tău.

PS: nu faceți nimic extrem cu corpul vostru; începeți orice schimbare treptat, pas cu pas, ascultați de corpul și de medicul dumneavoastră", se mai arată în postare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu