Un templu budist a rămas fără "sfinți" după ce toți călugării au picat la testul antidrog

Postat la: 29.11.2022 - 12:09

Un templu budist din centrul Thailandei a rămas fără călugări după ce toți membrii săi au picat testele antidrog și au fost excluși, a declarat marți un oficial local.

Patru călugări, inclusiv un stareț de la un templu din districtul Bung Sam Phan, provincia Phetchabun, au fost testați pozitiv la metamfetamină luni. Călugării au fost trimiși la o clinică pentru a urma un program de reabilitare. Templul este acum golit de călugări, iar sătenii din apropiere sunt îngrijorați că nu pot face niciun fel de exerciții. Exercițiile includ donarea, de către credincioși, de alimente călugărilor ca o faptă bună.

Oficialul a spus că vor fi trimiși mai mulți călugări la templu pentru a permite sătenilor să își practice obligațiile religioase. Thailanda este o țară de tranzit majoră pentru metamfetamina care pătrunde din statul Shan din Myanmar prin Laos, potrivit Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate. Pe stradă, pastilele se vând cu mai puțin de 20 de baht (aproximativ 0,50 dolari). Autoritățile din Asia de Sud-Est au făcut capturi record de metamfetamină în ultimii ani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu