Bolile prionice sunt în creștere și ar putea fi transmisibile din cauza vaccinurilor COVID

Postat la: 14.05.2024 - 14:14

Bolile prionice, care degenerează creierul, au crescut în ultimii trei ani. Potrivit literaturii medicale, multe cazuri noi au apărut după administrarea vaccinurilor cu ARNm COVID-19. Deoarece prionii distrug rapid tipuri de proteine similare, boala poate fi transmisibilă dacă un individ este expus la sânge deja afectat de prioni.

Una dintre principalele boli prionice se numește boala Creutzfeldt-Jakob (CJD). În mod tradițional, CJD era considerată o boală neurologică degenerativă extrem de rară, reprezentând aproximativ 1 caz la un milion de persoane. În mod tradițional, în Statele Unite se înregistrează anual aproximativ 350 de cazuri de CJD sporadică. Cazurile de CJD alcătuiesc 90 la sută din toate bolile prionice.

În aprilie 2023, cercetătorii medicali au documentat un caz fatal de CJD după ce pacientul în vârstă de 68 de ani a primit a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19. Un alt caz documentat în septembrie 2022 a implicat un bărbat în vârstă de 59 de ani suspectat de CJD, care a dezvoltat simptome în urma mai multor vaccinuri COVID-19. Într-un al treilea caz cercetat, o femeie în vârstă de 68 de ani a suferit pierderi rapide de memorie, modificări de comportament, dureri de cap și tulburări de mers la o săptămână după vaccinarea cu COVID-19.

Până la 7 iunie 2022, Sistemul de raportare a reacțiilor adverse la vaccinuri (VAERS) a înregistrat 42 de cazuri de CJD după vaccinare. Sid Belzberg, un cercetător independent, a adunat alte 60 de rapoarte de boli prionice după vaccinarea COVID pe un site web pe care l-a înființat pentru a colecta date despre efectele secundare neurologice ale vaccinurilor. Aceste 60 de cazuri au provenit de la o populație de aproximativ 15.000 de persoane care au vizitat site-ul, ceea ce sugerează o tendință alarmantă.

O lucrare din 2021 a lui J. Bart Classen a propus că proteina spike din vaccinurile cu ARNm ar putea provoca boli de tip prion, deoarece se poate lega de multe proteine cunoscute și poate induce o pliere greșită a acestora în potențiali prioni. Cercetătorii au descoperit că secvența de ARN din vaccin conține secvențe specifice care pot induce proteina de legare a ADN-ului TAR (TDP-43) și proteina de legare Fused in Sarcoma (FUS) să se plieze în mod tragic în formațiunile lor prionice patologice. Cercetările ulterioare concluzionează că proteina spike a vaccinului conține o componentă S1 care poate funcționa ca un amiloid și, în cele din urmă, poate forma agregate toxice. Această formare de amiloid duce în cele din urmă la neurodegenerare.

Definite pentru prima dată în anii 1920, bolile prionice au fost delimitate în trei categorii: sporadice, moștenite sau dobândite. Cele mai multe cazuri (90 la sută) sunt clasificate ca fiind sporadice. Simptomele inițiale includ: lipsa de coordonare, probleme cu mersul și echilibrul; afectarea gândirii, memoriei și judecății; modificări de comportament; depresie, schimbări de dispoziție și anxietate; confuzie; insomnie sau modificări ale tiparelor de somn; senzații neobișnuite și modificări ale vederii. Aceste simptome duc în cele din urmă la spasme musculare involuntare și deteriorare mentală severă și/sau demență.

Unul dintre procesele defectuoase în fabricarea vaccinului COVID-19 are loc în timpul "optimizării" codonilor. În vaccinurile COVID-19, atunci când uracilul este înlocuit cu metilpseudouridina sintetică, are loc un proces numit "frameshifting", ceea ce duce la o eroare de decodare. Această eroare declanșează producerea de proteine aberante care nu sunt vizate, sau prioni.

Cercetătorii avertizează că aceste boli prionice pot fi transmisibile acum, prin intermediul transplanturilor de sânge și de organe de la persoane afectate negativ de vaccinurile cu ARNm. Aceste afecțiuni prionice infecțioase pot continua să provoace SLA, degenerescența lobară temporală frontală, boala Alzheimer și alte boli neurologice degenerative.

Un prion este, în esență, o "particulă infecțioasă proteică". Acești agenți potențial infecțioși includ un material proteic care se poate plia în moduri distincte din punct de vedere structural. Unul dintre multele moduri în care se poate plia îi permite de fapt să se transmită altor proteine prionice - o metodă similară unei infecții virale, dar fără acizi nucleici. În loc să se reproducă prin intermediul ADN sau ARN, prionii au o abilitate uimitoare de a găsi și de a transfera starea lor proteică prost pliată către proteine similare. Acest lucru declanșează o reacție în lanț care deteriorează proteinele sănătoase și provoacă o distrugere rapidă a sistemului nervos al individului. Deoarece prionii pot supraviețui în condiții extreme, ei nu pot fi sterilizați sau distruși de celulele imunitare, astfel încât sunt dificil de tratat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu