Bombă strategică: SUA rămâne în urmă în cursa pentru armele hipersonice după un nou test eșuat!
Postat la: 06.07.2022 - 14:31
America este în urma competitorilor săi internaționali în cursa pentru arme hipersonice. Testul de săptămâna aceasta a oferit o perspectivă suplimentară asupra cât de în urmă este SUA.
Bloomberg a fost primul care a raportat că corpul comun de alunecare hipersonică, situat deasupra unui propulsor de rachetă în două etape, a eșuat după ce a apărut o "anomalie" în timpul lansării la Missile Range Facility din Hawaii.
Propulsorul nu a reușit să se aprindă, ceea ce ar fi permis rachetei să atingă viteze de peste Mach 5, viteza la care corpul de planare se separă și folosește viteza și o traiectorie imprevizibilă pentru a lovi ținte nedetectate de cele mai avansate scuturi de apărare din lume.
"Deși departamentul nu a putut să colecteze date despre întregul profil de zbor planificat, informațiile colectate în urma acestui eveniment vor furniza informații vitale", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-comandorul Tim Gorman. El nu a oferit detalii suplimentare despre testul eșuat.
Gorman a declarat că oficialii vor folosi datele obținute în urma eșecurilor rachetei pentru a corecta problema la testele viitoare.
Deși programul de arme hipersonice a înregistrat multiple "anomalii la testele de luptă" în ultimul an, purtătorul de cuvânt a declarat că este încrezător că armele vor fi livrate pe câmpurile de luptă moderne "la timp, la începutul anilor 2020".
Testul anterior de salt în purtătoare s-a încheiat prematur când racheta de propulsie a cedat, împiedicând racheta să părăsească rampa de lansare. Marina și armata au colaborat pentru a dezvolta arme hipersonice.
Forțele Aeriene au lucrat, de asemenea, la o armă hipersonică. După mai multe teste eșuate la începutul acestui an, serviciul a testat cu succes o rachetă hipersonică în largul coastelor Californiei de Sud în luna mai.
Nu este un secret că Statele Unite sunt în urmă în cursa pentru arme hipersonice. Într-adevăr, cea mai mare armată din lume, din punct de vedere al dimensiunii și al bugetului apărării, nu dispune încă de arme hipersonice.
Între timp, Rusia și China au testat cu succes și au introdus cu succes arme super-rapide pe câmpul de luptă modern.
Administrația Biden a dezvăluit recent un nou pact trilateral de securitate între Australia, Marea Britanie și SUA (AUKUS), o inițiativă pentru "accelerarea dezvoltării de capacități hipersonice avansate și de contracarare a hiper-sensibilității".
Statele Unite sunt în urma competiției în ceea ce privește punerea în funcțiune a armelor hipersonice, în timp ce amenințările legate de conflictul din Ucraina sunt, fără îndoială, în creștere.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu