CDC a furnizat informații false cu privire la vaccinurile Covid-19. E-mailurile care dovedesc că instituția a prezentat Big Tech date total eronate

Postat la: 10.09.2022 - 18:23

CDC a furnizat informații false cu privire la vaccinurile Covid-19. E-mailurile care dovedesc faptul că instituția a prezentat giganților Big Tech date total eronate despre eficacitatea serurilor de la Pfizer și Moderna la copii

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au transmis dezinformări către Facebook, în timp ce partenerii lucrau pentru a combate dezinformarea, potrivit e-mailurilor recent lansate, în cel mai recent exemplu în care oficiali CDC care au făcut afirmații false sau înșelătoare.

Într-un mesaj din 3 iunie, un oficial Facebook a spus că CDC a ajutat compania să „dezmintă afirmațiile despre vaccinurile Covid-19 și copii", cerând asistență pentru a aborda afirmațiile despre vaccinurile pentru bebeluși și copii mici, inclusiv acelea că vaccinurile nu sunt eficiente.

Câteva săptămâni mai târziu, după ce autoritățile de reglementare din SUA au autorizat vaccinurile Moderna și Pfizer pentru copii mici și CDC le-a recomandat, un oficial CDC a răspuns oferind informații neacceptate.

„Supozițiile conform cărora vaccinurile împotriva Covid-19 sunt ineficiente pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani sunt false, iar credința în astfel de afirmații ar putea duce la renunțarea la vaccin", a scris oficialul CDC. Numele tuturor oficialilor menționați în această poveste au fost redactate în e-mailuri, care au fost publicate ca parte a proceselor în curs împotriva guvernului SUA.

„Vaccinurile COVID-19 disponibile în Statele Unite sunt eficiente în protejarea oamenilor, inclusiv a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani, de a se îmbolnăvi grav, de a fi spitalizați și chiar de a muri", a adăugat oficialul CDC.

Nu există dovezi că vaccinurile sunt eficiente împotriva bolilor severe și a morții la copiii mici.

Zero cazuri de Covid-19 sever au fost înregistrate în studiul Moderna pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani, nici chiar grupul placebo. În studiul Pfizer pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 4 ani, șase din cele șapte cazuri de Covid-19 au apărut la copii care au făcut un vaccin.

„Încercările clinice nu au fost capabile să detecteze eficacitatea împotriva bolilor severe la copiii mici", a spus dr. Sara Oliver, un oficial CDC, în timpul unei întâlniri înainte ca agenția să recomande vaccinurile pentru copiii mici.

În plus, punctul final al studiilor a fost un anumit nivel de anticorpi, despre care se crede, dar nu s-a dovedit, că reprezintă o modalitate de a proteja împotriva Covid-19. Nivelul s-a bazat pe nivelul de la adulți din studiile originale, care au fost finalizate în 2020.

Estimările de eficacitate pentru protecția împotriva infecțiilor au arătat o eficacitate scăzută pentru vaccinul Moderna. Eficacitatea Pfizer a fost mai mare, dar a fost considerat nesigur.

„Încercările nu fac nimic în a ne informa despre riscul de infecție simptomatică după Pfizer și ne arată că eficacitatea este slabă și după Moderna. Nu știm cât de mult ar putea dura orice protecție", a declarat pentru The Epoch Times dr. Tracy Hoeg, epidemiolog din California, prin e-mail, adăugând că studiile „nu ne-au oferit informații despre reducerea cazurilor grave".

CDC, care se autoproclamă „agenția de protecție a sănătății a națiunii", spune pe site-ul său că s-a angajat să își bazeze toate deciziile „pe date științifice de cea mai înaltă calitate, care sunt derivate în mod deschis și obiectiv". Oficialii săi au spus în mod repetat în timpul pandemiei că agenția ia decizii susținute de știință.

CDC a fost mai circumspect la începutul anului 2022, arată e-mailurile. Când i s-a cerut să se pronunțe dacă afirmațiile sunt false, un oficial a spus că agenția „nu poate vorbi despre asta până când companiile farmaceutice nu raportează date despre eficacitatea vaccinului împotriva bolilor severe sau a decesului la copiii mai mici de 5 ani".

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros - puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vă mulțumim din nou pentru că ați adunat echipa pentru a ne întâlni la începutul acestei săptămâni, a fost incredibil de util. Parteneriatul dumneavoastră este esențial pentru noi pentru a ne asigura că putem elimina afirmațiile false și dăunătoare despre Covid-19 și vaccinuri de pe platforma noastră", a scris un oficial Facebook către CDC în februarie.

„În urma întâlnirii noastre, împărtășesc mai jos lista lungă de afirmații pe care le eliminăm în prezent legate de vaccinul Covid-19, deoarece autoritățile de sănătate publică, cum ar fi CDC, au confirmat că sunt false și ar putea contribui la vătămări fizice iminente dacă sunt luate în considerare", a scris el.

Facebook încă elimină conținutul care spune că vaccinurile Covid-19 nu sunt eficiente împotriva bolilor severe sau a morții, chiar dacă eficacitatea vaccinurilor atât împotriva infecțiilor, cât și a bolilor severe a scăzut de când Omicron a apărut la sfârșitul anului 2021, în special după apariția subvariantelor mai noi Omicron.

„Când spunem că vom elimina afirmațiile conform cărora vaccinurile Covid-19 nu sunt eficiente, ne referim în mod specific la afirmațiile conform cărora vaccinurile nu protejează în general împotriva bolilor severe sau a decesului cauzat de Covid-19 sau că nu oferă nicio protecție în contractul cu boala", spune Facebook pe site-ul său.

„Cu toate acestea, vom permite afirmațiile că cineva poate contracta în continuare COVID-19, chiar dacă este complet vaccinat", mai precizează compania.

Facebook nu citează CDC pe site-ul său. Compania identifică unele organizații ale căror sfaturi sunt luate ca fapte, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a Națiunilor Unite. De asemenea, spune că folosește „autoritățile guvernamentale de sănătate" în stabilirea regulilor privind conținutul Covid-19.

Potrivit e-mailurilor, CDC a fost sursa pentru a revizui multe dintre afirmațiile enumerate pe site-ul Facebook.

Pe 8 noiembrie 2021, de exemplu, un oficial CDC a analizat șapte afirmații și le-a desemnat pe toate false. Toate cele șapte sunt în prezent listate ca false de Facebook.

Acestea include afirmația că vaccinurile Covid-19 modifică sistemul imunitar, ceea ce unii experți spun că este adevărat. Include, de asemenea, afirmația că vaccinurile Covid-19 modifică sângele oamenilor. Cel puțin un studiu a descoperit că mulți pacienți vaccinați au sânge anormal, în timp ce cheagurile de sânge sunt un efect secundar cunoscut al vaccinului Covid-19.

Facebook „se baza pe expertiza dumneavoastră" în ceea ce privește dacă anumite efecte secundare, inclusiv cheaguri de sânge și paralizia lui Bell pot fi cauzate de vaccinurile Covid-19, a declarat un oficial Facebook agenției pe 28 octombrie 2021, într-un alt e-mail.

Facebook nu a fost singura companie Big Tech care s-a bazat pe CDC.

Twitter și Google au cerut CDC să ia în considerare afirmațiile referitoare la Covid-19 și vaccinuri, arată e-mailurile.

La 16 aprilie 2021, de exemplu, un oficial Twitter a spus că echipa sa „a cerut exemple de conținut problematic, astfel încât să putem examina tendințele", adăugând: „Toate exemplele de dezinformare sunt utile, dar în special, dacă aveți exemple de fraudă - cum ar fi vaccinarea la chiuvetă, pașapoarte verzi false, etc., care ar fi de mare ajutor."

CDC a răspuns cu o notă cu patru domenii, inclusiv două legate de vaccinuri.

Una a fost afirmația că vaccinurile nu au fost aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Autoritățile de reglementare nu au aprobat niciunul dintre vaccinuri la acel moment; toate erau disponibile sub autorizație de utilizare în caz de urgență. Un altul s-a ocupat de Sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor, care este gestionat de CDC și autorități de reglementare. Nota, care nu a fost lansată, a explicat modul în care datele din sistemul de raportare au fost „scoase din context", a spus CDC.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru asta; am acționat (prin etichetarea sau eliminarea) tweet-urilor", a spus oficialul Twitter.

Între timp, Google a cerut ajutor cu afirmațiile privind vaccinurile COVID-19 în primăvara anului 2020, arată e-mailurile.

O comunicare anterioară prin e-mail dintr-o solicitare a Legii privind libertatea de informare a arătat modul în care CDC s-a întâlnit în mod regulat cu companiile Big Tech, ca parte a eforturilor de a le face să reprime dezinformarea.

Oficialii de la Facebook, Twitter, Google și CDC nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

CDC a promovat necontenit vaccinarea în timpul pandemiei și a dezinformat în mai multe rânduri în timp ce făcea acest lucru.

Trei oficiali de rang înalt, inclusiv directorul agenției, au spus în mod fals în iunie, în timp ce pretindeau ca vaccinurile să fie autorizate pentru copiii mici, că Covid-19 este una dintre primele cinci cauze de deces pentru grupa de vârstă. Niciunul nu a oferit încă o scuză după ce studiul citat de ei, care nu a reușit să raporteze cu exactitate datele CDC, a fost corectat.

De asemenea, agenția a oferit informații false cu privire la monitorizarea siguranței vaccinului și a efectelor secundare ale vaccinului, și-a actualizat definiția vaccinului și a modificat alte pagini web, în ​​unele cazuri schimbându-și drastic definițiile și sfaturile.

Într-o actualizare din august, CDC a anulat recomandările de a trata diferit persoanele nevaccinate și a recunoscut protecția pe care o primește o persoană prin anticorpi naturali, după ce se vindecă de SARS-CoV-2.

„Dezinformarea de ieri este... îndrumarea de sănătate publică de astăzi, care este o ilustrare a faptului că știința și cenzura sunt total incompatibile și că cenzura poate doar opri progresul științei și poate opri testarea noilor ipoteze încercând să excludă prematur aceste întrebări", a declarat Aaron Kheriaty, șeful de etică medicală la The Unity Project

„Pur și simplu, nu așa funcționează știința", a mai spus el.

Într-un alt e-mail lansat în acest caz, CDC a etichetat mai multe afirmații drept dezinformare, în ciuda majorității dovezilor care le susțin.

De exemplu, afirmația că „copiii care sunt sănătoși nu trebuie să primească vaccinul Covid-19" a fost considerată falsă, chiar dacă unii experți au spus acest lucru, subliniind eficacitatea în scădere a vaccinului, puterea redusă a variantelor mai noi și faptul că tinerii fără comorbidități nu au fost niciodată în mare pericol din cauza Covid-19.

În mesajul care a fost trimis la peste 100 de oficiali, organizații nonprofit și alte instituții, CDC a mai spus că este o dezinformare să se spună că vaccinurile sunt ineficiente și nu sunt necesare copiilor.

Dr. Todd Porter, medic pediatru din Illinois, a spus că obișnuia să se bazeze pe CDC și pe alte grupuri, cum ar fi Academia Americană de Pediatri, care s-au aliniat îndeaproape cu CDC în timpul pandemiei și nu au avut neapărat timp să verifice toate recomandările lor, conform The Epoch Times.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu