Chelsea Clinton: "Este timpul să se administreze cu forța câte o doză mARN fiecărui copil nevaccinat din America!"
Postat la: 08.05.2023 - 10:04
Chelsea Clinton a declarat că copiii nevaccinați din America trebuie să fie forțați să facă injecția cu mRNA, cu sau fără acordul părinților.
Chelsea - prin intermediul Clinton Health Access Initiative (CHAI) - împreună cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UNICEF și Fundația Bill și Melinda Gates, spune că speră să forțeze injectarea vaccinului la copiii nevaccinați prin intermediul unei noi inițiative numite "The Big Catch-up".
"The Big Catch-up" va dura 18 luni și, potrivit fiicei lui Bill Clinton, își propune să devină "cel mai mare efort de imunizare a copiilor din toate timpurile".
Childrenshealthdefense.org relatează: Clinton, care ocupă funcția de vicepreședinte al CHAI, a prezentat săptămâna trecută inițiativa la conferința Fortune's Brainstorm Health Conference din Marina del Rey, California.
Cu o zi mai devreme, sub auspiciile Săptămânii Mondiale a Imunizării, OMS a prezentat "The Big Catch-up", descriind-o ca pe un "efort global țintit pentru a stimula vaccinarea în rândul copiilor în urma scăderilor determinate de pandemia COVID-19".
Potrivit OMS: "Acest efort are ca scop inversarea declinului vaccinării copiilor înregistrat în peste 100 de țări de la pandemie, din cauza serviciilor de sănătate supraîncărcate, a clinicilor închise și a întreruperii importurilor și exporturilor de fiole, seringi și alte materiale medicale."
În timpul pandemiei, lockdownurile au dus la restricționarea călătoriilor, ceea ce a limitat accesul la asistență medicală și la alte servicii, iar în multe cazuri, familiile au suferit dificultăți financiare, a precizat OMS.
"Provocările actuale, precum conflictele, crizele climatice și ezitarea în privința vaccinurilor au contribuit, de asemenea, la scăderea ratelor de acoperire", potrivit OMS, care a precizat că noua inițiativă va acționa ca "un efort extins pentru a ridica nivelurile de vaccinare în rândul copiilor cel puțin la nivelurile anterioare pandemiei și se va strădui să le depășească".
Peste 25 de milioane de copii au ratat cel puțin o vaccinare numai în 2021, ceea ce a dus la "izbucnirea unor epidemii de boli care pot fi prevenite, inclusiv rujeolă, difterie, poliomielită și febră galbenă", a precizat OMS.
"The Big Catch-up" se va concentra pe cele 20 de țări - toate din Africa, Asia și America Centrală și de Sud - în care trăiesc trei sferturi dintre copiii care au ratat vaccinarea în 2021.
Potrivit Fortune, care citează date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), mai puțin de 70% dintre copiii din SUA cu vârsta sub 2 ani au fost considerați "complet vaccinați" - definiți ca fiind "cei care au primit un set complet de vaccinuri pentru difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, rujeolă și alte boli comune înainte de era vaccinurilor" - în perioada 2020-2021.
Datele CDC arată, de asemenea, că doar 10% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 la 31 decembrie 2022.
În timpul prezentării sale la conferința Fortune's Brainstorm Health Conference, Clinton a calificat drept "nefericită" creșterea "ezitării vaccinurilor" și respingerea tot mai mare a vaccinurilor, adăugând că și-a "temperat" cuvintele.
"Nimeni nu ar trebui să moară de poliomielită, rujeolă sau pneumonie - inclusiv în această țară, unde avem nevoie, de asemenea, ca oamenii să-și vaccineze copiii", a adăugat ea.
"The Big Catch-up" își propune, de asemenea, să promoveze și alte vaccinuri care nu fac parte din calendarul de imunizare a copiilor.
Potrivit OMS: "Pe lângă recuperarea decalajelor în ceea ce privește imunizarea copiilor, sunt necesare eforturi intensificate pentru a introduce vaccinul împotriva virusului papiloma uman (HPV) la adolescenți pentru a preveni cancerul de col uterin, în special în țările cu venituri mici și medii, unde povara este cea mai mare".
În afară de OMS, CHAI, UNICEF și Fundația Gates, alți parteneri implicați în "The Big Catch-up" sunt Gavi, Alianța pentru vaccinuri și Agenda de imunizare 2030.
Comentând această inițiativă, Chris Elias, M.D., MPH, președinte pentru dezvoltare globală la Fundația Gates, a declarat: "Vaccinurile sunt un triumf al sănătății publice", adăugând că "Trebuie să dublăm eforturile pentru a ajunge la toți copiii cu vaccinurile de care au nevoie pentru a trăi o viață mai sănătoasă și pentru a ne asigura că generațiile viitoare vor trăi fără boli care pot fi prevenite, precum poliomielita."
Elias a participat în martie 2021 la o simulare a unui focar global de variolă care, ipotetic, ar fi trebuit să apară în mai 2022 - care s-a dovedit a fi luna în care a început efectiv un focar global de variolă.
Printre ceilalți participanți la simulare s-au numărat Dr. Margaret Hamburg, fost comisar al FDA în consiliul de administrație al Gavi, și George Fu Gao, doctor în științe medicale, fost director general al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, care este membru al Grupului de experți la nivel înalt "One Health" al OMS, care are ca scop promovarea conceptului "One Health" la nivel global.
Dr. Seth Berkley, director executiv al Gavi, a comentat, de asemenea, "The Big Catch-up": "Nu putem permite ca o moștenire a pandemiei să anuleze munca depusă timp de mulți ani pentru a proteja tot mai mulți copii de boli mortale și care pot fi prevenite. Partenerii din domeniul sănătății la nivel mondial, în colaborare cu guvernele și comunitățile, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a proteja viața fiecărui copil."
Berkley, care anterior a fost afiliat la CDC și la Fundația Rockefeller, a lăudat anterior eforturile de combatere a "dezinformării" pe internet și decizia OMS de a prelungi urgența de sănătate publică de interes internațional COVID-19.
Fundația Gates, Gavi, UNICEF, OMS și Fundația Rockefeller sunt interconectate în mai multe moduri.
Gavi spune că "ajută la vaccinarea a aproape jumătate din copiii din lume împotriva bolilor infecțioase mortale și debilitante". A fost înființată în 1999, Fundația Gates fiind unul dintre co-fondatorii săi și unul dintre cei patru membri permanenți ai consiliului de administrație. Gavi menține un parteneriat de bază cu OMS, UNICEF și Banca Mondială.
Fundația Gates este deosebit de activă în ceea ce privește malaria, acordând subvenții firmelor care efectuează cercetări care implică țânțari modificați genetic (GM) și este legată de cercetări care studiază un potențial vaccin împotriva malariei cu ajutorul țânțarilor GM.
Fundația Rockefeller este, de asemenea, partener și membru al consiliului de administrație - și donator - al Gavi.
La rândul său, CHAI, fondată în 2002 și "dedicată salvării de vieți și reducerii poverii bolilor în țările cu venituri mici și medii", afirmă că lucrează "împreună cu partenerii pentru a preveni și trata malaria, tuberculoza, hepatita și cancerul [și] pentru a accelera lansarea vaccinurilor care salvează vieți".
Printre acești parteneri se numără și Fundația Gates, cu care a colaborat la mai multe proiecte începând cu 2011, după cum se menționează în cel mai recent raport anual al CHAI.
Patru pagini din raportul anual din 2021 al CHAI sunt dedicate exclusiv vaccinurilor, descriind imunizarea ca fiind "un instrument puternic pentru salvarea de vieți și îmbunătățirea rezultatelor în materie de sănătate la nivel mondial", prezentând în același timp activitățile sale în mai multe țări.
De exemplu, în raport se precizează că "În 2021, am lucrat cu Camerun, Etiopia, Kenya, Nigeria, Papua Noua Guinee și Uganda pentru a îmbunătăți imunizarea DTP3 [difterie, tuse convulsivă și tetanos]".
Clinton are, de asemenea, o lungă istorie de colaborare cu OMS și a fost activă în promovarea vaccinurilor chiar înainte de pandemia COVID-19, după cum reiese din următorul tweet din 2018:
Clinton a participat, de asemenea, la un podcast din 10 aprilie, "A Conversation about Vaccination with Young Advocates" (O conversație despre vaccinare cu tineri avocați), alături de Dr. Paul A. Offit, membru al Comitetului consultativ pentru vaccinuri și produse biologice conexe al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, coeditor al manualului "Vaccinuri" și co-inventator al vaccinului RotaTeq împotriva rotavirusului.
În acest podcast, Clinton și Offit au discutat despre "provocările legate de reducerea decalajelor în ceea ce privește vaccinarea adolescenților și au discutat cu avocații adolescenților despre nevoile și provocările lor în ceea ce privește sprijinirea adolescenților în apărarea sănătății lor".
În alte ocazii, Clinton a vorbit deschis despre presupusele "dezinformări" legate de vaccinuri.
Într-un tweet din 9 august 2021, Clinton a scris că "vaccinurile salvează vieți" și a descris această afirmație ca fiind "o declarație controversată ... într-o epocă plină de dezinformare".
Iar într-un "vax talk" din 21 aprilie 2021, Voices for Vaccines, Clinton a explicat de ce "lucrează atât de mult pentru sănătatea globală" și "ia atitudine pentru vaccinuri".
În aceeași discuție, Clinton a făcut referire la așa-numita "Disinformation Dozen", care diseminează presupuse "dezinformări" despre vaccinuri. Robert F. Kennedy Jr., președinte în concediu al organizației Children's Health Defense, a fost una dintre cele douăsprezece persoane menționate în această listă.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu