Cum a pătruns adevărata mafie a gunoaielor în primăria lui Clotilde Armand: Legătura dintre clanul Ciancimino și deșeurile din Sectorul 1!
Postat la: 02.09.2021 - 11:06
La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Clotilde Armand se afla deja în plin război cu "Mafia gunoaielor", iar deșeurile din Sectorul 1 începeau să aglomereze străzile. Însă adevărata mafie a gunoaielor se pregătea deja să intre în primărie, dar altfel decât se aștepta edilul.
Pe 22 decembrie 2020, Primăria Sectorului 1, prin intermediul Administrației Domeniului Public, semnează un contract ilegal de colectare și transport al deșeurilor abandonate pe domeniul public. Contractul ilegal, încheiat fără licitație și fără ca ADP să aibă drept legal să-l semneze, este girat chiar de primarul Clotilde Armand. Directoarea ADP își dă demisia și pretinde că a fost forțată să semneze, din dispoziția verbală a șefei sale. Cazul este în atenția DNA. Câștigătorul contractului este anonima SC Blue Planet Services SRL controlat de un anume Robert Vasiliu. Surse din Primăria Sectorului 1 relatează că la negocierea contactului a participat și Bogdan Niculescu, managerul Rosal, fără ca între el și firma câștigătoare să fie, însă, o legătură directă.
Contractul încheiat de ADP Sector 1 cu SC Blue Planet Services SRL a ajuns în atenția procurorilor anticorupție, scrie psnews.ro
Jumătate de an mai târziu, pe 1 iulie 2021, aceeași Blue Planet Services semnează, printr-o firma paravan - Solid Waste Operation SRL - un contract de închiriere în vederea preluării gropii de gunoi închise de la Glina, operată de compania Ecorec. Numai că Ecorec nu este proprietarul gropii de gunoi, ci Primăria Popești Leordeni, drept pentru care nu putea, din punct de vedere legal, închiria groapa altei societăți. Contractul încheiat de Primăria Popești Leordeni cu firma Ecorec arată clar că proprietarul gropii este primăria, iar Ecorec este doar administratorul ei.
Încă din luna august 2020, Parchetul antimafia de la Roma a informat autoritățile române că a împiedicat, în urma unor percheziții, semnarea unui act de vânzare al companiei Ecorec, administrată de un interpus al capului mafiot Massimo Ciancimino, către un offshore din Luxemburg care desfășura activități în domeniul energiei regenerabile. La percheziții, în imobilele lui Ciancimino a fost găsit antecontractul dintre compania românească Ecorec, administratorul gropii de la Glina, și entitatea luxemburgheza. Anchetele ulterioare au permis judecătorul italian de la Roma să aplice măsuri preventive față de asociații grupării Ciancimino: Valente Raffaele, Pileri Sergio, Tronci Romano, Rizzi Nunzio și Victor Dombrovsky, interpusul clanului mafiot în România.
Aceste documente ale procuraturii italiene, coroborate cu subînchirierea pe care Ecorec a făcut-o către anonima Blue Planet pentru depozitul de la Glina, îl pun într-o lumină nouă pe Robert Vasiliu. Acesta poate fi încă unul dintre interpușii grupării Ciancimino în România! Istoria grupării Ciancimino în România este veche de cel puțin 15 ani. Ancheta de anul trecut a Chesturii de la Roma demonstrează însă negru pe alb ceea ce se știa doar la nivel informativ: depozitul ecologic de la Glina aparține lui Massimo Ciancimino, lider mafiot cercetat pentru spălarea unor sume imense de bani provenite din activitatea de tip mafiot a tatălui sau, Don Vito Ciancimino.
Documentele procuraturii italiene demonstrează legătura directă a liderului mafiot Massimo Ciancimino, fiul celebrului Don Vito Ciancimino, cu depozitul ecologic de la Glina. În ultimii doi ani, operatorul gropii de gunoi de la Glina, compania Ecorec, controlată de Mafia italiană, a încercat prin 9 cereri diferite să redeschidă în mod mascat activitatea de depozitare, invocând că intenționeză să presteze activități de reciclare a deșeurilor pe o platformă de sortare. Autoritățile de mediu, deși au fost supuse unui lobby agresiv, au respins cererile Ecorec.
Astfel, conform noilor documente, italienii au schimbat strategia: compania Mafiei a semnat un contract de închiriere pe o bucată din groapa de gunoi de la Glina cu societatea Solid Waste Operation SRL, deținuta de Blue Planet Services și Robert Vasiliu, care, asemănător, a demarat autorizarea unei stații de sortare deșeuri, invocând că va opera lângă groapa de gunoi. Documentele din contractul de închiriere semnat între Ecorec si Solid Waste arată clar ca scopul înțelegerii scrise vizează înființarea unei stații de sortare la Glina. Informațiile din piața de salubritate arată că Robert Vasiliu este un personaj din anturajul companiei de salubritate Rosal.
Interesante sunt însă mișcările de lobby pe care noul "proprietar" al gropii de la Glina, SRL-ul Solid Waste le face în fața autorităților.
Unul dintre specialiștii Agenției pentru protecția Mediului care a primit ca temă găsirea unei soluții legale privind autorizarea stației de sortare deținută de mafia italiană în România la Glina este Elena Mehedințu. Angajata ANPM a inițiat deja discuțiile cu noul operator, Solid Waste Operation. Ulterior, dosarul firmei în cauză a ajuns tot la pixul doamnei Mehedințu care, întâmplător sau nu, a fost numită recent director la APM Ilfov de către Florin Gîrbacea, sețul agenției de mediu la nivel național, iar agenția de la Ilfov este tocmai instituția care se ocupă efectiv cu procedura de autorizare. Gîrbacea este lider USR și bun prieten cu primarul Clotilde Armand.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu