Cum isi face de cap o retea infractionala din judetul Suceava. Sunt implicati inclusiv magistrati!

Postat la: 12.11.2020 - 14:50

Fantome.info a primit o sesizare revoltatoare, de la o victima a unei caracatite care nu poate fi definita altfel decat "mafioata", din judetul Suceava. Facem cunoscute aceste fapte, in speranta ca autoritatile statului de drept nu dorm si se vor seziza pentru a pune capat acestei situatii!

„Buna ziua! Sunt o victima a escrocheriilor facute pe raza judetului Suceava de catre o retea infractionala coordonata de catre executorul judecatoresc Calin Ovidiu, formata din notari publici, judecatori si reprezentanti ai unor firme "fantoma", ale caror singur rol este acela de a se îmbogati peste noapte din munca de ani de zile a unor oameni onesti. Atentie, acesta nu este un caz singular! În situatia mea sunt zeci de persoane care au avut de suferit si s-au îndreptat catre institutiile legale de aplicare a legii, însa cei mai multi fara succes tocmai din cauza influentei exercitate de aceste persoane asupra institutiilor însarcinate cu aplicarea legii în judetul Suceava.

Executorul judecatoresc Calin Ovidiu este un personaj cu notorietate în cadrul judetului Suceava si nu numai, fiind totodata administrator al firmei Multiconsult IPURL cu sediul social în municipiul Suceava, str. Universitatii, nr. 8 A, sc. C, ap. 5-6, jud. Suceava, firma care este specializata în: recuperari de creanta, consultanta în domeniul insolventei, consultanta juridica, lichidari voluntare, lichidari administrative, lichidari judiciare, reorganizari judiciare, întocmire plan de reorganizare, falimentul si lichidarea judiciara.

În acest caz infractiunea de spalare de bani este de cele mai multe ori legata de infractiuni comise de „asociati" ai executorului judecatoresc Calin Ovidiu, care adera la grupul infractional si care obtin venituri ilicite din comiterea de evaziune fiscala, camata, înselaciune, bancruta frauduloasa. Prin actiunile de executare silita valorile si bunurile dobandite în urma savarsirii de fapte penale producatoare de mari venituri sunt reintroduse în circuitul civil, fiind disimulata provenienta lor reala. Astfel faptele executorului judecatoresc Calin Ovidiu de a organiza licitatii fictive, în urma carora au fost întocmite acte de adjudecare ale unor bunuri legal sechestrate, în frauda creditorilor si în scopul disimularii originii ilicite a acestora (bunuri mobile si imobile provenite din comiterea de infractiuni ce au fost înstrainate succesiv folosind metoda suveica prin firmele detinute sau controlate de un alt membru al grupului infractional organizat, fiind în cele din urma dobandite si ajungand în proprietatea si folosinta acestuia din urma) întrunesc conditiile de tipicitate ale infractiunii de spalare a banilor, în concurs cu infractiunile de abuz în serviciu, complicitate la evaziune fiscala, bancruta frauduloasa.

În fapt, firma Multiconsult IPURL, prin executorul judecatoresc Calin Ovidiu, a actionat în calitate de lichidator judiciar al mai multor firme sucevene, în baza unor întelegeri fictive cu administratorii societatilor supuse procedurilor de insolventa. Un astfel de caz este cel al controversatului afacerist sucevean Bujorean Costel, care în calitate de administrator al S.C. COMPLEX ZIMBRUL SRL Suceava, C.U.I. 15332059 (înfiintata în anul 2003) a apelat la serviciile executorului judecatoresc Calin Ovidiu, care, în cursul anului 2019, în calitate de lichidator judiciar al firmei afaceristului sucevean, a scos la vanzare, o casa cu teren aferent, situata în localitatea Bosanci, judetul Suceava. În urma organizarii procedurii de licitatie publica si a întelegerii anterioare dintre Bujorean Costel si executorul judecatoresc Calin Ovidiu, la licitatia cu strigare a participat un complice al celui din urma, respectiv numitul Abogatoae Gheorghe, administrator al Plopagro-Expres S.R.L. Plopeni, judetul Suceava (consilier local din partea P.N.L. la Primaria orasului Salcea), care dupa participari succesive la licitatie, a achizitionat imobilul în cauza pentru Bujorean Costel, la un pret cu aproape 50000 de euro mai putin decat era valoarea de piata reala a acesteia, bani care s-au împartit ulterior între membrii gruparii."

Cititi restul articolului AICI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu