Cum se scurg banii europeni din România în buzunarele firmei lui Clotilde Armand

Postat la: 25.09.2020 - 08:45

Firma franceză de stat, Egis, condusă ani de zile de Armand Clotilde a fost permanent conectată la banul public din România. După ce a lucrat ani de zile pe consultanță în domeniul construcțiilor, compania de stat franceză și-a extins activitatea și a încheiat contracte pentru consiliere pe fonduri europene în alte zone de activitate: sănătate, agricultură.

Astfel, SC Egis România s-a abonat, la accesarea de fonduri europene, pe România, obținând, pe bandă rulantă, bani comunitari pentru tot felul de programe, mai mult sau mai puțin eficiente pentru românul de rând. Ceea ce înseamnă încasarea de către statul francez prin compania Egis, de fonduri europene consistente, pe lucrări efectuate în România, scriu cei de la ancheteonline.ro

Și, binențeles, că, pe baza unor înțelegeri la nivel înalt, Egis câștigă, fără licitație, fără selecție de oferte, în fața firmelor românești, proiecte pe bani europeni, în derularea programelor de dezvoltare în România. O situație foarte periculoasă pentru țara noastră, care s-a lăsat penetrată financiar de un alt stat din UE, folosindu-se de un pion important inflitrat în politica românească, cu putere de decizie, mai semnaleaza sursa citata.

Un asemenea caz de căpușare a banului public este semnarea de către Ministerul Agriculturii cu firma Egis, în septembrie 2018 a șapte contracte, într-o singură zi, care se derulează pe perioada 2017-2021 în derulare până anul viitor, privind " consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative", în sumă de 15,9 milioane de lei ( în jur de 3 milioane de euro). La toate contractele, Egis România a fost singurul ofertant.

Compania EGIS Romania SA va implementa, până in 2021, proiectul "Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol". Inițiativa este finanțată din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală prin PNDR 2014-2020. În cadrul proiectului, va fi oferită consultanță către 10.000 de producători agricoli cu scopul final al înființării a 350 de cooperative agricole, din care minim 8 grupuri de producători locali în toate regiunile de dezvoltare ale României.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu