De la lupta cu interlopii la "albirea" imaginii lui Radu Gavris pe Cazul "Caracal"
Postat la: 08.09.2020 - 12:16
În urmă cu câteva luni, comisarul-șef Radu Gavriș dădea un interviu Ioanei Dogioiu. Spicuim o frântură, jumătate de adevăr, dar transformata ca o "poveste" cu adevărate fapte de eroism inexistent, asa cum fostul sef de la Omoruri ne-a obisnuit sa se impauneze cu faptele altora ca fiind ale lui:
Rep: D-le Gavriș, ați participat la ancheta de la Caracal și în ce fel ați participat?
R.G.: Poliția Capitalei a fost delegată de către procurorul de caz, în a desfășura activitățile de cercetare la fața locului în curtea lui Gheorghe Dincă... ăăă... Colegii mei au stat acolo 4 sau 5 săptămâni (n.r: habar n-avea nici măcar perioada exactă, atât de implicat a fost în caz) și au desfășurat o mare parte din cercetarea la fața locului[...].
Vede cineva răspunsul la întrebarea lui Dogioiu? În ce fel a participat mai exact Gavriș la Caracal? Interviul continuă în mod penibil cu apăsările și supărările smiorchăite ale bravului polițist, la adresa șefilor ierarhici și organelor abilitate să desfășoare activitățile de control.
Tema interviului: Un an de la cazul Caracal este de fapt praf in ochi, o modalitate de a minți opinia publică și a aduce vizualizări prin inducerea în eroare. La urma urmei, ce s-ar fi putut discuta despre cazul Caracal cu un polițist care a avut 0 implicare? În schimb au urmat minute de elogii și laude, „întrebări servite" cu răspunsuri lacrimogene, cu privire la "nedreptățile" la care este supus Gavriș, scriu cei de la dezvaluiri.com
Dar „cheia" emisiunii, mai bine zis minciuna grozavă, care se tot repetă din când în când în mass-media, este următoarea: Serviciul Omoruri din București nu a mai avut din 2011 niciun caz cu autor necunoscut..., dar nimeni nu a dorit până în prezent să verifice realitatea. Surse din interiorul Serviciului Omoruri declară că, in realitate, numărul dosarelor nerezolvate depășește 30!
La randul ei, Ioana Dogioiu, cea care a facut interviul in care "il spala" pe Gavris, ar putea să solicite în baza legii 544 privind accesul la informaţiile de interes public, să demonteze acest mit, prin adresarea unei solicitări către Poliția Română cu privire la numărul REAL de dosare cu fapte de omoruri nerezolvate!
Toată această mascaradă și statistică mincinoasă a fost realizată de Gavriș și aserviții săi prin 2 metode:
- prin neînregistrarea la Serviciul său a dosarelor de omor, beneficiind de sprijinul mai multor magistrați, apropiați ai lui Gavriș, care au înregistrat dosarele direct la Parchete, pentru a nu mai figura la Serviciul Omoruri din Capitală.
- prin intermediul relațiilor lui Gavriș în cadrul INML.
Să omiți peste 30 de cazuri de omor, cu autori neidentificați, pentru propria imagine înseamnă a călca pe cadavre la propriu, pentru a obține o funcție cât mai înaltă.
Interviul la care se face referire in ancheta dezvaluiri.com se poate urmari AICI.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu