Departamentul de Stat al SUA a finanțat Ateismul pe plan global
Postat la: 17.11.2024 - 13:32
Un raport al Camerei Reprezentanților din Statele Unite acuză Departamentul de Stat că a promovat ateismul în lume, sub masca „libertății religioase". Documentul este o încununare a unei investigații de peste doi ani, realizată de către Comitetul pentru Afaceri Externe al Camerei, notează Breitbart.
Președintele Comisiei, Michael T. McCaul, a scris miercuri, într-o rezumat al documentului, că administrația Biden nu a reușit să fie un promotor eficient al cauzei libertății religioase în străinătate, preferând în schimb să sprijine ateismul. McCaul și echipa sa au obținut „informații pe care Departamentul de Stat a încercat să le țină ascunse", notează el, arătând că finanțarea pentru inițiativele privind libertatea religioasă a fost „deturnată de la minoritățile religioase din întreaga lume pentru a sprijini dreptul agnosticilor și ateilor de a nu crede".
Această alegere a implicat ignorarea „credincioșilor cu adevărat în pericol" pentru a promova viziunea necredincioșilor asupra lumii. În document, se citează exemplul unui „anunț de oportunitate de finanțare" din 2021, în valoare de 500 000 de dolari, emis de Biroul pentru democrație, drepturile omului și muncă al Departamentului de Stat. Anunțul solicita în mod specific propuneri pentru programe care ar „promova și apăra libertatea religioasă inclusiv a persoanelor atee, umaniste, nepracticante și neafiliate".
De asemenea, se indica ONG-urilor participante că programele propuse (finanțate de contribuabili) ar trebui să crească capacitatea ateilor și umaniștilor de a-și „forma" și „consolida" „rețelele" în Asia de Sud. Potrivit lui McCaul și echipei sale, o astfel de notificare se traduce prin: „Vrem ca voi toți să veniți cu idei pentru a extinde prezența și influența ateilor în străinătate". Relatarea observă rapid că promovarea ateismului în străinătate de către Departamentul de Stat nu apare ca răspuns la o situație în care persoanele nereligioase erau persecutate, ci pare a fi pur și simplu o alegere ideologică de a promova necredința.
În țări precum Nepal și Sri Lanka, se observă în text, anumiți creștini și musulmani s-au confruntat recent cu persecuții, în timp ce ateii sau umaniștii au fost lăsați în pace. Cu toate acestea, Departamentul de Stat „a ales în mod deliberat să respingă grupurile religioase care au cea mai mare nevoie de asistență în țările în cauză și să aloce în schimb fonduri pentru un proiect preferat, care pare să fi fost adaptat pentru beneficiar".
În plus, nu au existat subvenții compensatorii pentru libertatea religioasă pentru a sprijini creștinii și musulmanii persecutați din Nepal și Sri Lanka. Aceste grupuri au fost pur și simplu ignorate. Documentele oficiale de subvenționare, dintre care unele au fost obținute prin citație, propuneau „traducerea și diseminarea diferitelor conținuturi umaniste (declarații, manuale, ghiduri etc.) în limbile naționale și locale relevante".
Alte documente arătau clar că grantul viza ateii și umaniștii ca destinatari preferați, menționând: „Solicitanții vor trebui să furnizeze informații privind activismul lor umanist [și] afilierea lor trecută și actuală la grupuri nereligioase". Transformând conceptul de libertate religioasă, programul de formare implementat în Nepal a promovat libertatea de necredință, dar a sugerat că așa-numita „libertate de credință religioasă" nu implică manifestări de credință precum distribuirea Euharistiei de către preoții creștini.
De asemenea, programul a afirmat că atunci când o agenție creștină de adopții, acționând pe baza convingerilor religioase sincere, refuză să ofere servicii cuplurilor de același sex, aceasta încalcă drepturile omului, o poziție care contravine politicii SUA. Programele de formare conexe s-au axat pe recrutarea pentru organizațiile antireligioase și pe convertirea oamenilor în „umaniști" activi, a notat McCaul.
În cazul Nepalului, grantul Departamentului de Stat din banii contribuabililor americani a fost acordat Humanists International, un grup anticreștin al cărui director general a declarat că oamenilor ar trebui să le fie rușine să fie asociați cu Biserica Catolică și că treaba sa este „să combată politicile Vaticanului și să împingă împotriva lor". Observăm „o elită, o clasă profesională care nu are scrupule în a folosi banii contribuabililor pentru a-și exporta propria agendă seculară în străinătate, încercând să împiedice cunoașterea detaliilor în afara departamentului", scrie McCaul, solicitând totodată Congresului să pună capăt imediat acestui nou model de prozelitism ateist.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu