Fauci recunoaște! Boosterele de la Pfizer și Moderna se bazează doar pe studii efectuate pe șoareci

Postat la: 11.09.2022 - 18:08

Anthony Fauci susține că nu a existat suficient timp pentru a aștepta datele din studiile clinice înainte de a șterge injecțiile actualizate de rapel COVID-19.

„Nu avem timp să facem un studiu clinic, pentru că trebuie să scoatem vaccinul acum", a spus Fauci la CBC, argumentând că aproximativ 400 de americani mor pe zi de Covid-19 și alte mii sunt bolnavi în spitale.

Booster-urile actualizate, realizate de Pfizer și Moderna, au fost autorizate de U.S. Food and Drug Administration pe 31 august și ulterior recomandate pentru aproape toți americanii cu vârsta peste 12 ani de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ambele vaccinuri conțin elemente ale variantelor virusului Wuhan, BA.4 și BA.5. Nu există disponibile date umane. Pfizer și Moderna au prezentat date despre testele preclinice, efectuate pe șoareci. De asemenea, au făcut referire la date umane pentru o formulare diferită, combinații ale tulpinilor Wuhan și BA.1.

Deoarece BA.5 este varianta dominantă în Statele Unite, „aveți toate motivele să credeți că [formularea actualizată] va fi mai bună decât să aveți un vaccin care nu este foarte specific tulpinii circulante", a spus Fauci.

„Acest lucru nu a fost dovedit într-un studiu clinic", a recunoscut el.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, nu face parte din procesul de reglementare sau recomandare al SUA privind vaccinurile, dar comentariile sale sunt urmate îndeaproape de milioane de americani. Institutul pe care îl conduce efectuează studii clinice și face alte activități.

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky a spus la „Conversații despre îngrijirea sănătății" că așteptarea datelor umane ar duce la niște boostere care ar fi depășite de realitate.

„Dacă așteptăm ca aceste date să apară în datele umane, nu doar în datele despre șoareci, vom folosi ceea ce aș considera a fi un vaccin potențial învechit", a spus ea.

„Ideea aici nu este doar să creștem numărul de anticorpi chiar acum, ci și să ne oferim o durată mai lungă de protecție, deoarece speranța este să nu fie nevoie să administrăm o mulțime de vaccinuri în fiecare an", a spus dr. Peter Marks, un oficial FDA de top.

Dr. Harvey Risch, profesor emerit de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică Yale, a spus că comentariile lui Fauci au fost ipocrite, deoarece erau necesare studii randomizate, controlate (RCT) pentru vaccinurile originale, când mortalitatea virusului era mult mai mare.

„Adică a cerut RCT atunci când mortalitatea virală era mare, adică o mare nevoie de urgență, dar nu a cerut RCT atunci când [a fost] nevoie de urgență mică", a spus Risch pentru The Epoch Times într-un e-mail.

El a criticat, de asemenea, remarcile lui Walensky, subliniind modul în care monitorizarea variantei CDC arată că BA.4.6, care nu face parte din booster-urile actualizate, crește proporțional în ultimele săptămâni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic -despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Până în momentul în care un presupus nou val de infecții de iarnă va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie sau decembrie, va fi probabil BA.4.6 și noul rapel va fi oricum depășit", a spus Risch.

Chiar dacă BA.5 e încă dominant, durata protecției nu va fi probabil cu mult mai bună decât rapelul actual, care oferă doar o creștere a protecției pentru câteva săptămâni, a adăugat Risch, făcând referire la un studiu publicat în New England Journal.

Datele prezentate de CDC în timpul unei întâlniri recente au arătat, de asemenea, că eficacitatea vaccinului a scăzut semnificativ împotriva Omicron și a subvariantelor sale, care includ BA.4.6 și BA.5, inclusiv împotriva bolilor severe.

În timp ce unii experți au spus că susțin modul în care Statele Unite au autorizat noile amplificatoare cu o lipsă de date, alții au spus că decizia nu este justificată.

„Practic, ne jucăm într-un cutie de nisip cu beneficii necunoscute și riscuri necunoscute, pentru că nu au studii clinice", a spus dr. Vinay Prasad, epidemiolog la Universitatea din California, San Francisco, într-un videoclip, conform The Epoch Times.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu