Interviu Seymour Hersh: Americanii încearcă să distragă atenția de la dezvăluirile mele. Politica lor externă este o idioțenie prea completă!

Postat la: 13.03.2023 - 09:44

Jurnalistul Seymour Hersh, laureat al Premiului Pulitzer, autorul dezvăluirilor despre exploziilor de la Nord Stream, a acordat un interviu jurnalistei chineze Liu Xin de la CGTN.

Liu Xin: Credeți că nu este posibil ca un „grup pro-ucrainean" să fi produs această explozie?

Seymour Hersh: Știu că puținele lucruri pe care le știu despre forțele de marină ucraineană sunt că acestea sunt capabile să arunce mine. Nu sunt un expert în asta. Se întâmplă să pun întrebări după ce a apărut povestea. Ei nu au o cameră de decompresie funcțională.

Vorbim de patru conducte, Nord Stream 1 și 2, fiecare având câte două.

Sunt tuburi de oțel acoperite cu un capac de beton pentru a fi protejate de salinitate, de sarea din apă.

Deci, trebuie să ai oameni care știu, care sunt experți în scufundări subacvatice și experți în utilizarea multor lucruri, în plasticul C4, în cele mai volatile lucruri.

Și, de asemenea, trebuie să fie capabili să se miște foarte rapid. Ei trebuie să fie siguri că au bomba, arma lor, și că bomba este plasată în locul potrivit și că se declanșează, că distruge totul.

Ei trebuie să exerseze mult, să exerseze săptămâni și luni pentru asta, aș spune, în apele Mării Baltice.

„SUA încearcă să distragă atenția de la povestea mea", spune Seymour Hersh, după ce informațiile relatate de New York Timesindică un „grup pro-ucrainean" în sabotajul de la Nord Stream.

Liu Xin: Ce mesaj credeți că încearcă să transmită oficialii administrației SUA prin faptul că au lăsat să se scurgă aceste informații către New York Times în acest anume moment?

Seymour Hersh: Ei încearcă să distragă atenția de la povestea pe care am scris-o, care includea detalii enorme. Descriam un proces care a început înainte de Crăciunul anului 2021 cu implicarea consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan de la Casa Albă. Ei au avut o serie de întâlniri într-o cameră secretă de la Casa Albă, știu și denumirea camerei.

Li s-a cerut să vină cu concepte, idei, atât reversibile, cât și ireversibile.

Un concept reversibil ar fi fost mai multe sancțiuni. Ceva ireversibil ar fi fost ceva cinetic, o bombă. Și apoi, în cele din urmă, s-a dovedit că ceea ce își doreau cu adevărat a fost un succes la conducte.

Și în această administrație, îngrijorarea a fost întotdeauna că Germania a primit atât de mult gaz la un preț atât de ieftin de la Rusia, încât ar fi foarte greu să o deconecteze de Rusia.

Considerând politica externă a SUA drept „idioțenie completă", Seymour Hersh i-a spus lui Liu Xin că el crede că hegemonia americană și ura față de „toate lucrurile legate de Putin și comunism" determină administrația Biden să facă lucruri prostești.

Liu Xin: Ați numit politica lor externă drept o „prostie„. Și ați râs de mai multe ori de nivelul de inteligență al lui Biden.

Seymour Hersh: Nu le pun la îndoială inteligența. Aceștia sunt toți oamenii lui, Tony Blinken, secretarul de stat, cel care nu a mers în China să se întâlnească cu omologul său din cauza unui balon și Jake Sullivan, care este consilier pentru securitate națională și subsecretar de stat, toți au grade înalte de inteligență, multă inteligență.

Cred că sunt însă atât de motivați de ură, în special de Putin și de comunism în sine. Sunt niște războinici atât de reci și asta îi determină să facă lucruri prostești.

Cred doar că politica lor externă este o idioțenie prea completă, înstrăinând o mulțime de oameni din întreaga lume.

Această noțiune de hegemonie americană, dacă vreți, pur și simplu nu mai funcționează. La asta obiectez.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu