Listă: Iohannis a închiriat avioane la 2 săptămâni. 60% au făcut escală la Sibiu!

Postat la: 10.03.2023 - 15:57

În peste 60% dintre zborurile oficiale de anul trecut, Klaus Iohannis a făcut escală la Sibiu. Informațiile sunt publicate într-o analiză a site-ul boardinpass.ro.

Peste 16 milioane de lei a cheltuit Administrația Prezidențială, în anul 2022, pentru cele 21 de zboruri efectuate. Adică aproape unul la fiecare două săptămâni. Președintele României a închiriat, pe banii Administrației Prezidențiale, zboruri pentru vizitele oficiale către Bruxelles, Egipt, Ucraina, dar pe listă apar și două vizite către Caracal. Dacă luăm în calcul și primele două luni din 2023, președintele României a ajuns la 26 de zboruri, în 14 luni. Cheltuielile nu sunt de neglijat - Iohannis a cheltuit, doar pentru transportul cu avioane private, peste 16 milioane de lei, adică mai mult de 3,2 milioane de euro.

Cele mai multe dintre avioanele private cu care a călătorit președintele sunt închiriate de la Toyo Aviation, iar flota acestora poate fi vizualizată aici. Cel mai mare avion disponibil are o capacitate de 13 locuri. Compania a fost fondată în 2007, în București. Potrivit site-ului oficial al Toyo Aviation, aceasta "operează numai avioane VVIP și oferă un raport calitate-preț excelent. Aeronava este potrivită pentru a găzdui chiar și cei mai speciali oaspeți: președinți de stat sau înalți oficiali internaționali, bancheri, oameni de afaceri, artiști, sportivi etc. Toate aeronavele (...) oferă confort de ultimă generație, sunt complet echipate (LCD, DVD player cu Bose), căști, Airshow, comunicații prin satelit) și poate opera 24×7, către un număr inegalabil de destinații, oferind călătorilor destinații unice sau combinate călătorii exclusive".

Pentru vizitele oficiale din Paris și Bruxelles din februarie 2022 și vizitele oficiale din Marea Britanie și SUA din septembrie 2022, Administrația Prezidențială a închiriat avioane de la Global Jet, o companie privată de charter din Luxemburg. Întreaga listă a zborurilor oficiale se regăsește pe site-ul boardingpass.ro. Toate zborurile efectuate sunt oficiale, însă în peste 60% dintre cazuri, avioanele au făcut escală la Sibiu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu