Lupta pentru șefia PSD naște măscărici: Prefectul Halici vrea să-i fure Portofelul lui Oprișan!

Postat la: 07.09.2022 - 01:34

Prefectul PSD de Vrancea pe nume Nicușor Halici a preluat de curând această funcție, renunțând la demnitatea de deputat al României cu doi ani înainte de vreme. Pentru apropiați, Halici s-a justificat cum că "dl președinte Ciolacu i-a cerut să preia filiala PSD Vrancea cu scopul de a o scăpa de imaginea de organizație a famigliei Oprișan".

Interesant este că Halici este unul dintre membrii PSD Vrancea de categoria a 3-a sau a 4-a, propulsat în topul partidului de către liderii toporatorilor de păduri din zona de munte a județului: Ion Păucă fost primar al Păuleștiului, numit de către localnici "Ciobălăul" și Ștefan Lepădatu șeful Obștii de moșneni, Spinești. Cei doi și nu numai, l-au propulsat pe Halici în funcția de secretar al comunei Păulești. Se întâmpla după ce Halici înplinise 26 de ani, absolvise o facultate cunoscută ca fabrică de diplome și era șomer. Și ca să nu mai rămâie șomer încă vreo câțiva ani, Halici a fost uns direct funcționar public. Asta și cu ajutorul neprecupețit al secretarului Consiliului Județean Vrancea Raluca Dan, fostă Raluca Harabagiu.

Marii toporatori de păduri i l-au prezentat lui Oprișan încă din anul 2014 ca fiind o tânără speranță a pesedismului vrâncean. Iar Oprișan convins fiind de către aceștia, l-a ridicat pe fostul șomer în rang de prefect al județului. Acesta a deținut funcția între anii 2014 și 2016.

Halici, șomerul măscărici

În fapt, încă din 2010 acesta și-a dat demisia din funcţia de secretar al comunei şi avansează neaşteptat în carieră la funcţia de director executiv în administraţia publică a Consililului Judeţean Vrancea. Mai apoi, în 2014, acesta devine prefect de Vrancea, după care, în 2016, devine deputat PSD. Potrivit presei locale, saltul lui Halici este explicat de prietenia acestuia cu Marian Oprişan, dar mai ales cu șefa funcționarilor publici locali, Raluca Dan care l-au luat sub protecția lor. Exact ca-n filmele cu Don Corleone! De altfel, presa a scris la acea vreme că Oprişan i-ar fi promis lui Halici un fotoliu de ministru în timpul erei Dragnea, dar, în cele din urmă, acesta a fost pus preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Nicușor Halici s-a mai făcut remarcat în 2016, când, din funcţia de prefect al judeţului Vrancea a emis un ordin prin care i-a încetat mandatul de primar liberalului Neculai Ionescu, din localitatea Homocea, pe fondul unor probleme din Justiţie. Dar cum în PSD sunt duble sau triple standarde, Prefectul Halici nu a mai procedat la fel și cu alesul local PSD Vasile Zbârciog, primar al comunei Străoane.

Astfel Primarul Neculai Ionescu a fost condamnat la închisoare în decembrie 2015. Edilul a primit închisoare cu suspendare, pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie din iunie 2015, primarii condamnaţi cu suspendare îşi pierd automat mandatul.

În aceeaşi situaţie de condamnare penală ca primarul de la Homocea se afla la acea vreme şi primarul PSD din Străoane, Vasile Sbârciog, condamnat în anul 2014 la închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de cumpărare de influenţă, în dosarul „Mită la BAC". În cazul pesedistului însă, prefectul n-a luat nici o măsură. Prefectul Halici motivând în cel mai pur stil mafiot că "decizia se poate lua doar în urma unui raport întocmit de secretarul primăriei".

A reușit să-și ostilizeze proprii primari

Dealtfel la înscăunarea sa ca prefect în februarie 2016 mai amulți aleși locali ai PSD s-au răsculat pe bună dreptate, reclamând că dpdv juridic Halici este "o mare catastrofă" pentru administrația publică locală.

"În primul rând, interimatul la PSD Vrancea face rău organizației - deputatul Nicușor Halici fiind încă președinte interimar al PSD Vrancea -, e o bâjbâială, suntem debusolați, vin mulți din spate care se trezesc secretari de stat, miniștri, fără să fi plecat de jos în sus. Eu cred că un primar ar fi cel mai bun ca prefect, am avut o discuție cu domnul Ciolacu și cu domnul Paul Stănescu la București, în prezența unui senator PSD vrâncean, le-am spus că nu dă bine interimatul la PSD Vrancea prea mult timp. Consider că propunerea de viitor prefect trebuie să ajungă pe masa noastră, a organizației PSD Vrancea. Ne-am săturat, de ani de zile, să primim numirea-n plic, la comuna cutare candidează cutare, nu voi vota propunerea peste capul nostru, vom ajunge din nou la aceleași prpuneri de sus în jos, gen Cristian Dumitrescu, Mitrea, Halici, Stoica (n.r deputați PSD de Vrancea), oameni reșapați, scoși de la naftalină doar pentru că au bani sau că sunt influenți", a declarat, pentru G4 Media, edilul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu.

Aceeași opinie o are și un alt primar PSD de 30 de ani în funcție Georgică Vatră, edil al comunei Gugești. "Nu se poate impune de la București o numire de prefect, în condițiile în care noi (Biroul Executiv Județean al PSD Vrancea) am votat unanim pentru o nominalizare. Dacă această nominalizare pică, din diverse motive, statutar ar fi ca o nouă propunere să treacă de votul nostru", se arată extrem de supărat primarul Vatră, de nominalizarea de la centru gen Agamiță Dandanache.

În cel de-al doilea său mandat de prefect Halici s-a făcut remarcat prin faptul că a vrut să de-a afară din sala de ședințe a Prefecturii pe toți fermierii veniți la o reuniune convocată chiar de el însuși. Și asta doar pentru faptul că cei prezenți îi cereau socoteală omului guvernului din teritoriu, de funcționarea stațiilor antigrindină din Vrancea. Dar și pentru faptul că și-a trecut în nume propriu amenajarea unui sens giratoriu pe șoseaua E85. Asta în condițiile în care sensul giratoriu a fost făcut din banii CNAIR și pe organizarea CJ Vrancea și Poliției române.

Prin tot ce face și cum se comportă creația baronului Oprișan, prefectul Halici nu scapă nici o ocazie de a arăta că el este legatarul testamentar al vieții și operei lui Oprișan-Portofel. Dealtfel în zonă la orice fel de întâlnire nu uită să adauge că el este în PSD "continuatorul muncii dlui președinte Oprișan". De aici se vede că Halici nu mai are chef să-l aștepte pe dl președinte să revină în funcție ci încearcă, cu mult succes, să-i fure .... Portofelul!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu