Mai multe organizaţii luptă împotriva "Dictaturii medicale". Cine sunt negationistii pandemiei
Postat la: 14.07.2020 - 10:41
Mai multe asociații ad-hoc militează pe internet în favoarea ideii că virusul ar fi doar un pretext pentru opresiunea oamenilor: de la Frontul Civic Unit care cere ieșirea în stradă împotriva Legii carantinei, până la Activnews, pentru care pandemia e doar o psihoză, s-au raliat mișcării negaționiștilor o serie de organizații de tipul Coaliția Stop5G sau Asociația Medici pentru Consimțământ Informat.
Frontul Civic Unit „împrumutat" de la mișcarea politică rusă condusă de fostul campion de șah Garry Kasparov, în opoziție cu politicile Kremlinului), care promovează teoria „p(l)andemiei" (pornită de la un așa-zis documentar produs în California, SUA, și blocat de marile platforme de socializare, în care o activistă anti-vaccinare, cu un trecut controversat, susține printre alte teme conspiraționiste că pandemia de coronavirus este de fapt pusă la cale pentru a susține industria vaccinurilor).
Coaliția Stop 5G România a fost fondată de Asociația Pro Consumatori, Asociația Alianța Părinților și Asociația Pro Vita. Alianța Părinților are ca obiectiv declarat "implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale, filozofice și de credință ale părinților acestora". Pe site-ul acestui ONG, se regăsesc materiale împotriva vaccinării obligatorii și educației sexuale în școli. Dan Puric este menționat ca una din personalitățile care sprijină proiectele asociației. Asociația Pro Vita se ocupă de îngrijirea copiilor abandonați și a familiilor nevoiașe cu mulți copii și militează împotriva avortului, scrie G4media.
Asociația Medici pentru Consimțământ Informat este condusă de medicul ORL Anca Niţulescu de la Spitalul Bagdasar-Arsenie care se opune legii vaccinării. Ea susţine că unele vaccinuri provoacă la unele persoane cancer.
Jumătate dintre români cred că „statul a ascuns informații importante în această criză și în același procent cred că statul și presa au avut o înțelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID-19", arăta un sondaj IRES publicat în luna mai. Tot aproape jumătate dintre români credeau că noul coronavirus nu este așa de periculos „pe cât se crede".
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu