Motivul pentru care Clotilde Armand a desfiintat serviciile medicale gratuite din Centrul "Caraiman"

Postat la: 22.03.2021 - 14:26

După ce a desființat serviciile medicale gratuite oferite de către Centrul "Caraiman", transformând această unitate de servicii sociale într-un fel de clinică privată, cu plată, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pare că vrea să facă un pas mai departe, adică să "privatizeze" centrul dotat pe banii bugetului local.

Astfel, pentru ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 1, primărița din Banu Manta propune, la punctul 2 al Ordinii de Zi Suplimentare, un Proiect de hotărâre privind încheierea Acordului de parteneriat de dezvoltare locală între Sectorul 1 al Municipiului București și Asociația Colegiul Pacienților în cadrul proiectului „Consolidarea capacității Asociației Colegiul Pacienților de a se implica în elaborarea și promovarea unei strategii de optimizare a serviciilor de asistență medico-sanitară acordate de către unitățile medico-sanitare publice din București".

Proiectul privind consolidarea capacității de a se implica în elaborarea de strategii urmează a fi depus pentru finanțare de către Asociația Colegiul Pacienților în cadrul Cererii de proiecte POCA/660/2/1(CP14/2021 pentru regiunile București - Ilfov). Acordul de colaborare între Primăria Sectorului 1 și Colegiul Pacienților ar urma să se încheie pe o durată de 18 luni. Lectura proiectului de acord pe care Clotilde Armand ar urma să fie împuternicită să îl semneze cu Colegiul Pacienților dezvăluie o suită de platitudini, lipsind cu desăvârșire obiectivele cuantificabile calitativ sau cantitativ, scriu cei de la zin.ro

Astfel, obiectivul general al colaborării dintre Primăria din Banu Manta și Colegiul Pacienților constă în „elaborarea unei strategii de eficientizare a activității unității medico-sanitare prin optimizarea procedurilor și a fluxurilor de lucru, prin creșterea gradului de transparentizare și dezvoltarea unor instrumente de monitorizare și evaluare independentă a implementării strategiei propuse, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor socio-medicale acordate pacienților „. Nicăieri, în cadrul „Acordului de parteneriat" între Primăria Sectorului 1 și Colegiul Pacienților, nu se vorbește despre acțiuni sau despre obiective concrete, cuantificabile calitativ ori cantitativ, în ceea ce privește îmbunătățirea activității Centrului „Caraiman" .

În același timp este relevant faptul că legislația prevede că documentele ce însoțesc proiectele să aibă și referatul (de solicitare sau aprobare) ale entităților direct implicate în realizarea proiectului, în cazul de față, Centrul Multifuncțional Caraiman. Ori, la acest proiect, Caraiman nu are depus un asemenea document sau un altul care să ateste că echipa de la Caraiman este la curent cu proiectul. În schimb, Proiectul S2 de pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local al Sectorului 1, din 23 martie, pare a fi făcut pentru a duce către preluarea Centrului Caraiman de către un prestator privat de servicii medicale. De către cea mai mare rețea de clinici medicale private, mai bine zis.

Articolul integral AICI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu