Parcul Elisabeta Rizea - "cadoul" oferit bucureștenilor de Clotilde Armand se află într-un grav litigiu
Postat la: 31.12.2020 - 14:18
Parcul Elisabeta Rizea situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piața Presei Libere, își va redeschide porțile pentru public astăzi, 31 decembrie 2020. La eveniment vor participa primarul Clotilde Armand, consilieri locali ai Sectorului 1 și reprezentanți ai administrației locale.
În condițiile în care Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa, orice spațiu verde este vital pentru sănătatea comunității. De aceea, conducerea primăriei a decis ca acest spațiu să fie redat circuitului public și reamenajat.
"De astăzi avem un nou parc în Sectorul 1, iar acesta poartă numele: Elisabeta Rizea - eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist și condamnată la 12 ani de închisoare. Prea puțini cetățeni știu cine a fost această adevărată eroină a națiunii române. Iar noi am decis să-i onorăm memoria și sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând și un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea pe care îl vom amplasa aici", afirmă primarul Clotilde Armand.
Clotilde Armand anunță inaugurarea unui nou parc în Sectorul 1, numit după Elisabeta Rizea, eroină a luptei anticomuniste
Ce se întâmplă în realitate:
1. Parcul Elisabeta Rizea, situat pe Bulevardul Poligrafiei lângă Casa Presei, nu este în administrarea Sectorului 1.
2. Parcul, odinioară locație pentru grajdurile regale, se află în litigiu.
3. Clădirile, (sediul ADP), terenurile și absolut tot ce se află pe respectivul domeniu nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1.
4. "Un nou parc va fi redat locuitorilor Sectorului 1" - cum poți oferi ceva ce nu îți aparține?
5. Inaugurarea de astăzi, 31 ianuarie 2020, stă sub semnul întrebării, deoarece orice sumă, oricât de mică, investită într-o locație care nu ține de administrarea Primăriei Sectorului 1 este un fapt ilegal.
6. Există o alee nouă, dale noi și, desigur, au fost făcute defrișări. Toate acestea nu se fac pe ochi frumoși și nu se fac peste noapte. Explicația: au fost investite fonduri frumușele într-un teren aflat în litigiu.
7. Orice defrișare, orice copac tăiat, orice dală pusă, orice decorație (fie ea și un ursuleț) înseamnă bani și aprobare: banii nu pot fi explicați, iar aprobarea este inexistentă.
8. Curtea de Conturi a încercat să obțină terenul în vederea construirii unui sediu. Deși s-a încercat revendicarea terenului, la ora actuală întrebările rămân fără răspuns. Motivul? Din nou, litigiul.
9. Orice leu băgat în proprietatea altcuiva este un fapt ilegal. Pentru inaugurare sau pentru investiția într-un domeniu aflat în litigiu este nevoie de un aviz de la Direcția de Mediu. Aviz care nu se obține peste noapte, aprobare care nu se obține peste noapte.
10. Supoziție: dacă a fost făcută o sponsorizare, nu există transparența promisă: cine a sponsorizat? De ce nu există un raport? De ce nu există un nume?
Concluzie: Cum poți oferi ceva ce nu îți aparține?
"Aplaudăm" inițiativa doamnei Clotilde Armand și faptul că pe 31 decembrie, când se profită de neatenția bucureștenilor, un spațiu aflat în litigiu devine un simbol al noii conduceri din Sectorul 1.
Am aplauda și mai mult dacă aceasta ar face publice actele pe proprietate și ar veni cu 10 explicații pentru cele 10 motive de mai sus. Altfel, bucureștenii primesc doar iluzii vândute pe Facebook, poze frumoase și un "cadou" ilegal.
Nu negăm faptul că Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa și că orice spațiu verde este vital pentru sănătatea comunității. Dar vital este și adevărul.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu