Posibil desant al Rusiei asupra viitoarelor alegeri prezidențiale din România
Postat la: 18.01.2022 - 06:00
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de George Simion și Claudiu Tîrziu, a încredințat coordonarea campaniei prezidențialele din 2024 lui Adrian Thiess. În penultima zi a lui 2021, Adrian Ragnar Thiess, cunoscut în România mai mult sub titulatura de impresar sportiv și intermediar de mici "combinații", s-a auto-anunțat ca fiind viitorul "strategul" al campaniei electorale pentru Cotroceni, aspect confirmat ulterior de George Simion.
Se pare că Thiess a pătruns în cercul decizional al AUR prin intermediul viitorului candidat la prezidențiale susținut de partid, Călin Georgescu. Persoane din cercul apropiat al lui Călin Georgescu își amintesc despre faptul că, inițial, viitorul candidat al AUR a primit cu suspiciune și rezerve solicitarea lui Thiess de a se întâlni pentru discuții, bazându-se pe faptul că "profilul lui Thiess nu rezona cu convingerile sale ideologice și nici cu nivelul minim de credibilitate așteptat", spun sursele. Nu este clar ce s-a petrecut între faza inițială de neîncredere și momentul anunțului lui Thiess însă această afiliere poate fi explicată, ne comentează aceeași surse, prin faptul că amândoi au manifestat de-a lungul timpului adânci simpatii pro-ruse.
Călin Georgescu este cel care a fost propus de AUR pentru funcția de premier al României și care acum pare să fie "varianta nr. 1" din partea AUR ca propunere în locul lui Klaus Iohannis. Dar pentru a înțelege exact direcția din care va fi susținută Alianța co-fondată de George Simion, vom dezvălui în rândurile următoare mai multe lucruri necunoscute sau mai puțin cunoscute. Ceea ce se conturează din ce în ce mai clar este că trio-ul Simion-Thiess-Georgescu acționează în siajul intereselor Moscovei. Astfel, preluarea strategiei politice a AUR de către Thiess, pe care experiența nu îl recomandă câtuși de puțin pentru strategie politică de nivel înalt, a fost marcată imediat de o radicalizare accentuată, vizibilă în primele zile ale lui 2022, sugestive fiind exemplele Sibiu sau Timișoara.
AUR, atac împotriva "primului turist al țării"
La Sibiu, în ianuarie, George Simion a organizat un mitig în fața uneia dintre casele lui Klaus Iohannis, acuzându-l pe președinte că și-a "asmuțit" procurorii împotriva AUR. "Am ajuns la Sibiu, la una dintre cele sase case ale primului turist al țării, Klaus Iohannis si de aici avem un apel pentru locatarul de la Cotroceni. Nu mai trimiteti procurorii sa interzica AUR, sa ne scoata în afara legii. Retrageti procurorii, retrageti fratii Muraru. Pentru cele sase case pe care le-ai castigat chipurile din meditatii o sa platesti. Dar pana atunci te dam jos! Omul asta a furat Sibiul, fura si Romania, si trebuie indepartat de la Palatul Cotroceni", a declarat George Simion în timpul protestului.
Pe 14 ianuarie, George Simion a pătruns cu forța în clădirea Primăriei din Timișoara împreună cu mai mulți simpatizanți. Politicianul a declarat că a dorit doar să obțină o audiență. Protestatarii care l-au însoțit au scandat pe holurile instituției și s-au certat cu oamenii de ordine. "Vrem să strângem semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis, dar am dat peste pupilul lui Iohannis (n.red. - primarul Dominic Fritz). Omul ăsta ocupă ilegal funcția de primar și trebuie să știe toată țara acest lucru", a spus Simion.
Adevărul gol-goluț despre noul strateg AUR
Scenariul întocmit de Adrian Ragnar Thiess, noul strateg AUR, pare că vizează așadar nu numai discreditarea președintelui Iohannis, dar și o preluare a spațiului public, prin toate mijloacele. Relevantă în acest sens este o întâmplare din seara în care președintele a aflat că a câștigat al doilea mandat, care prinde alte sensuri în actualul context, Thiess apărând printre susținătorii președintelui și valorificând victoria acestuia ca și când ar fi avut un rol activ în obținerea acesteia. De fapt, sursele noastre spun că Thiess nu îl cunoaște pe președintele Iohannis, așa cum a lăsat să se înțeleagă, membrii echipei de campanie trezindu-se din senin cu acesta în sediul din Modrogan unde "s-a băgat în poză" cu Iohannis la propriu.
Istoria lui Thiess ne arată faptul că acesta s-a lăudat în mediile masonice în care a pătruns cu scopul de a-și "curăța" reputația cu legături strânse cu SIE și Mossad, dar și cu "filiera rusească". Tot timpul s-a prezentat drept un prosper om de afaceri, cu prietenii precum cele cu Anamaria Prodan, Dragoș Dobrescu, Elena Udrea sau Vasile Blaga, însă acesta nu are, în fapt, niște afaceri serioase - după cum a scris presa de-alungul vremii -, ci câteva intermedieri care au sfârșit, se pare, cu pierderea banilor de catre parteneri. Milioanele despre care vorbește că le-ar deține sunt numai strategii de marketing, certe fiind doar datoriile.
Singurele note de concretețe din biografia profesională a lui Adrian Thiess sunt vizitele acestuia la Moscova și legăturile la nivel înalt cu foști lideri precum Mihail Gorbaciov. Potrivit informațiilor transmise de hotnews.ro, în 2016, Călin Georgescu a fost propus ca premier al României de reprezentanții Federației "Societatea Civilă Românească", o organizație care - surprinzător sau poate nu - a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei. În "schema laudativă" a intrat, intempestiv - sau, poate, nu - oficiosul Sputnik Moldova, fiind publicat un articol elogios la adresa lui Călin Georgescu, chiar într-un editorial: "Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru". Faptul că articolul a fost preluat, în aceeași zi, de Russia Today România, spune foarte multe despre susținerea primită de Georgescu din partea Rusiei.
Mai mult decât atât, Călin Georgescu susține în cercurile sale apropiate faptul că la mijlocul anului trecut ar fi avut o întâlnire cu însuși Putin. Momentul, surprinzător sau nu, a coincis cu relocarea sa bruscă împreună cu familia din Austria în România și începutul promovării agresive a proiectului politic "Pământul strămoșesc".
Cercul pare că se închide, iată, pe următorul scenariu: alegerile prezidențiale din 2024 reprezintă pentru Rusia un moment foarte bun pentru a-și consolida influența în România. Partidul AUR se află în cel mai bun moment din istoria sa, într-o ascensiune fulminantă pe fondul crizei politice nesfârșite din țara noastră, ideologia sa naționalistă producând un discurs public îmbrățișat de o bună parte din populația dezamăgită profund. Afilierea AUR cu cele două entități - Călin Georgescu și Adrian Thiess - face din ce în ce mai credibilă ipoteza vehiculată în spațiul public conform căreia partidul AUR ar fi un vehicul ghidonat abil de la Moscova.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu