Seful ITM Cristian Sasu se vrea secretarul Prefecturii Satu Mare!

Postat la: 18.05.2021 - 09:32

Directorul ITM Satu Mare Cristian Sasu pare ca s-a resemnat cu gândul că va fi dat afară după ce si premierului Florin Cîțu i s-au adus la cunostinta faptele sale penale.

In consecinta, Cristian Sasu se vrea secretarul general al Prefecturii Satu Mare. Un post care l-ar face nabab pe viață și de unde și-ar putea și mai bine gestiona afacerile având în vedere că toate instituțiile deconcentrate cam depind de Prefectură, plus Poliția, Jandarmeria, ISU și toți primarii din județ ar fi la mâna lui deoarece în atribuții i-ar intra și sprijinirea activității prefectului în exercitarea atribuțiilor privind verificarea legalității actelor administrative ale consiliului județean, ale consiliului local și ale primarului, ar trebui să asigure secretariatul comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în calitate de secretar al comisiei județene, să îndrume secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale, scrie Gazeta de Nord-Vest.

Acesta se laudă în grupul de prieteni că pentru a ajunge secretarul general al Prefecturii are sprijinul necondiționat al unui deputat UDMR Satu Mare și că acesta i-ar fi dator pentru că l-ar fi ajutat în unele proiecte. Pentru a stabili clar ce trebuie să facă cei care vor ocupa funcția de secretar general în cadrul prefecturilor, funcție introdusă în Codul administrativ în luna februarie, autoritățile au publicat, în Monitorul Oficial, o hotărâre a Guvernului. Documentul conține, în esență, o serie de măsuri pentru punerea efectivă în aplicare a modificărilor apărute de puțină vreme la Codul administrativ.

În februarie, Codul administrativ (OUG 57/2019) a fost modificat prin OUG 4/2021, care, pe lângă trecerea funcțiilor prefecților și subprefecților din categoria înalților funcționari publici în cea a funcțiilor de demnitate publică, introduce în legislație și funcția de secretar general al instituției prefectului. În acest context, prin HG 66/2021, ce a apărut în Monitorul Oficial 202, sunt stabilite atribuțiile exacte ale secretarului general din prefecturi.

Articol integral AICI.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu