Teoria conspirației e reală: "Certificatul de sănătate global" cu tot cu lista de vaccinuri a fost lansat de UE în "parteneriat istoric" cu OMS!

Postat la: 06.06.2023 - 10:40

Directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că viitorul sistem global de permis de sanatate digitală va fi „bazat pe principiile echității, inovației, transparenței și protecției datelor și a confidențialității", scrie Le Soir

Organizația Mondială a Sănătății va folosi certificatul digital covid al Uniunii Europene pentru a lansa un sistem globală de certificate de sănătatedigitale, grație unui parteneriat „istoric" semnat luni.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, au semnat această „inițiativă istorică de consolidare a securității sănătății globale" la Geneva.

„Pandemia COVID-19 a arătat importanța soluțiilor digitale de sănătate pentru a facilita accesul la serviciile de sănătate", a spus Tedros în timpul ceremoniei de semnare.

El a explicat că certificatul european de sănătate va fi transformat într-un „bun public global".

Acest viitor sistem global de certificare digitală ar trebui, potrivit unui comunicat de presă al OMS și al Comisiei Europene, „să contribuie la facilitarea mobilității și la protejarea cetățenilor din întreaga lume împotriva amenințărilor actuale și viitoare pentru sănătate, inclusiv pandemii".

Este primul bloc al rețelei globale de certificare a sănătății digitale a OMS, care urmează să dezvolte „o gamă largă de produse digitale pentru a îmbunătăți sănătatea tuturor", cum ar fi registrele internaționale de vaccinare digitale.

Această rețea „va fi o parte importantă a eforturilor noastre de a consolida sistemele de sănătate și de a ajuta statele noastre membre să se pregătească mai bine pentru următoarea epidemie sau pandemie", a spus Dr. Tedros.

„Rețeaua ar putea juca, de asemenea, un rol crucial în situațiile umanitare transfrontaliere, asigurându-se că oamenii au acces la dosarele lor medicale atunci când trec granițele din cauza unui conflict, criză climatică sau alte situații de urgență", a observat el.

Certificatul UE pentru sănătate este deja cel mai răspândit din lume.

„Cu 80 de țări și teritorii conectate la certificatul digital UE covid-19, UE a stabilit un standard global. Certificatul european de sănătate nu numai că a fost un instrument important în lupta noastră împotriva pandemiei, dar a facilitat și călătoriile internaționale și turismul", a subliniat în comunicatul de presă comisarul european Thierry Breton, responsabil cu digitalul.

Tedros a subliniat că viitorul sistem global de certificare digitală va fi „bazat pe principiile echității, inovației, transparenței și protecției datelor și a confidențialității".

OMS nu va avea acces la datele personale, la care vor avea acces doar autoritățile.

„Confidențialitatea este cheia", a argumentat doctorul Tedros, dar OMS va putea verifica autenticitatea certificatelor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu