Un fost șef KGB confirmă: Atentatele din 1999 de la Moscova au fost puse la cale pentru aducerea lui Putin la putere

Postat la: 08.01.2024 - 15:31

Fostul șef al KGB-ului din Moscova și fost adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, generalul rus Evgheni Savostyanov a confirmat că exploziile care au dus la prăbușirea unor blocuri din Moscova, în 1999, au fost organizate de anturajul lui Putin pentru a-l aduce la putere.

El a vorbit despre acest lucru într-un interviu cu jurnalistul rus Evgeny Kiselev, menționând detaliile unei întâlnirii FSB de la Moscova, în cadrul căreia au apărut primele idei pentru un plan de aducere la putere a lui Putin, pe atunci puțin cunoscut în Federația Rusă, fiind proaspăt numit de Elțin prim ministru.

Savostyanov, care la acea vreme lucra împreună cu Putin în echipa lui Elțin, a spus că în FSB alegerea lui Putin a fost considerată imposibilă, așa că au decis să-l aducă la putere „într-un mod anormal". Atentatele asupra clădirilor rezidențiale din Moscova din 1999 au avut loc între 4 și 16 septembrie 1999. În urma exploziilor, 307 persoane au fost ucise și peste 1.700 au fost rănite cu diferite grade de gravitate.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu