Austria face șantaj economic, dar pune și președinți în România. Dacă chiar face și jocul Rusiei, atunci UE e pe moarte!
Postat la: 08.12.2022 - 10:28
Mai avem puțin și aflăm deznodământul referitor la opoziția Austriei pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen, important va fi cum se vor poziționa legat de situație restul țărilor din UE cu miniștri așezați la masa de decizie.
E de comentat însă repriza întâlnirii delegației României cu cancelarul austriac, tip ce s-a devoalat aseară ca fiind rudimentar și atât de needucat pe cât îl arată CV-ul. Rareș Bogdan a explicat public detaliile întâlnirii, din care se desprinde elementul prin care austriacul, pus la colț de către Bogdan în mod dur și direct, a explicat fără să vrea că e de fapt vorba de un șantaj economic la adresa României, operat prin intermediul companiilor austriece cu afaceri în țara noastră.
Nehammer a gafat în disperare de cauză și din lipsă de argumente instituționale, încercând să explice că OMV și celelalte companii ar fi nedreptățite de statul român, dar noi am priceput astfel că situația e chiar pe dos. Când a înțeles ce gogomănie a lăsat să-i scape, cancelarul austriac și-a anulat prezența la recepția de aseară pe care tot el o organizase pentru delegația PPE.
Oana Zamfir, printr-o intervenție în paralel cu relatarea lui Rareș Bogdan, ne-a adus aminte de felul în care austriecii și OMV și-au impus interesele în economia României, beneficiind de sprijinul exponenților Statului Paralel, cuplul Coldea-Kovesi, ce au stat mereu la masă cu ei, de partea lor. Mai mult, Oana Zamfir a explicat și ceea ce toți bănuiam, dar ea chiar a asistat în calitate de martor ocular, respectiv momentul în care lui Ponta i s-a transmis că, dacă îndrăznește să crească nivelul redevențelor datorate de austrieci statului român, atunci să-și ia adio de la funcția de președinte al României.
Și Ponta n-a ajuns președinte (cu Coldea și Kovesi inamici ai săi, mutați în sprijinul lui Iohannis!), redevențele nu s-au modificat, ba chiar mai mult, OMV nici nu a mai plătit sume ce trec de 1 miliard de euro. Cunosc și eu bine subiectul, m-ocup de matrapazlâcurile OMV încă de la privatizarea Petrom, CEO-ul de atunci al OMV, excedat de presiunile mele, chiar mi-a explicat într-un mail din 2005 că trebuie să fie lăsat în pace pentru că privatizarea Petrom la prețul și în condițiile date a fost condiție pentru aderarea noastră la UE. Va veni vremea ca aceste detalii infamante să fie repuse pe masă!
Lipsa de solidaritate declarativă cu România a liderilor țărilor din UE este însă elementul esențial ce rămâne de analizat, iar dacă adăugăm la asta, și se va dovedi, că Austria este de fapt proxy-ul Rusiei în interiorul UE, atunci pot afirma că organizația în forma ei actuală e pe moarte.
Cozmin Gușă
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu