Călare pe valul trei! Cum s-a vaccinat baronetul politic

Postat la: 18.03.2021 - 13:16

Dorinţa românilor de rând de a se vaccina a depăşit cu mult capabilităţile gestionarilor procesului, în ciuda antivaxerilor manipulatori care, probabil, s-au vaccinat printre primii esenţiali ai patriei în contrast cu discursul lor! Plebea, neesenţialii, ar putea fi trecuţi într-o pagină de istorie a proceselor de vaccinare din România, cu ziua de 15 martie 2021.

Gata! Cu începere din 15 martie 2021, s-a dat drumul la vaccinarea în masă, în cadrul etapei a III-a, intitulată generic "Populaţie generală". Anunţată cu surle şi trâmbiţe cu câteva zile înainte, platforma de înscriere la vaccinare s-a blocat încă din ziua anterioară, când nu începuse etapa a III-a, dar cu toate acestea mulţi doritori să se vaccineze au reuşit să prindă locuri la înscriere!

Până la acea dată, de la debutul vaccinării anticovid, se ştie, se vaccinaseră numai esenţialii statului român şi descurcăreţii din rândurile poporului.

Plebea aştepta nerăbdătoare şi revoltată de manevrele discriminatorii ale guvernanţilor să-i vină rândul la imunizare, cu toate că gurile rele spuneau că poporul nu vrea să se "expună"! Aceeaşi plebe care primise şi praf în ochi cu verificarea centrelor de vaccinare, pentru verificarea modului în care decurge procesul, a depistării neregulilor reclamate de popor şi a numărării săritorilor peste rând.

Verificare care a scos la iveală doar o mica armată de vreo 7000 de imunizaţi peste gard, numărătoare care a stârnit valuri politice. Contre între puternicii politici ai zilei din coaliţia de guvernare, care s-au acuzat reciproc de ascundere a gunoiului sub preş, pe de o parte, şi de încălcare a secretului de stat, pe de altă parte. Aaaa... şi s-au mai evidenţiat câteva zeci de centre de vaccinare destinate numai şi numai boşilor! Centre care, ulterior, au fost deschise şi populaţiei generale .

Oricum şi în cazul acestor controale s-a pus batista pe ţambal, fiind traşi la răspundere pentru nereguli numai câţiva acari păuni şi vreo doi militari cu funcţii demişi de generalul Ciucă pentru că au permis să se sară gardul unităţilor la vaccinare!

S-a mai spus că militarii şi familiile lor s-au vaccinat peste rând! Nu ştiu! Posibil, dar nu cred că în cazul multora din armată s-a întâmplat chiar aşa!

Dar, aş putea pune pariu că în toată ţara, grosul esenţialilor au fost toţi cei care reprezintă baronetul politic local, cu toate găştile aferente, baronet despre care nimeni nu zice nimic! I-am văzut cu toţii pe marii politicieni de frunte, lăudându-se la televizor, cu muşchii creierelor în timp ce erau vaccinaţi! Mai mult, unii ciolaci şi-au arătat şi rubedeniile vaccinate, să vadă tot boborul cât de benefică este imunizarea. Popor care la momentele respective, avea interzis la vaccinare pe motive de neesenţialitate!

Însă cine are curaj să se pună de-a curmezişul boşilor în toate judeţele, muncipiile (licenţă), oraşele, comunele la stăpâni? Ştim cu toţii că baronetul politic face legea în frumoasa noastră Românie incoruptibilă!

Am văzut zilele acestea că se fac şi greşeli tehnice la vaccinare! De exemplu, au mai fost şi cazuri când s-au încurcat vaccinurile de către unii vaccinatori, care au imunizat cu un anume tip de ser prima dată, iar la rapel au folosit altul! Rare cazurile, dar se întâmplă. Zilele trecute, un june reclama strident că la primul vaccin i s-a administrat Pfizer, iar la rapel Moderna! Dar cică apoi, aflând de greşeala vaccinatorilor, pe tânărul în cauză l-a sunat chiar "generalul", pardon, locotenent-colonel dr. Valeriu Gheorghiţă şi i-a dat asigurări că nu-i nici o problemă! Nu ştiu dacă şeful Vaccinării, dl. Gheorghiţă, i-a sunat şi pe alţi păţiţi să-i liniştească, dar în acest caz merită felicitat pentru gestul său faţă de esenţialul vaccinat! Da esenţial, păi cine/ce român de rând se putea imuniza pe 24 februarie, dacă nu un june, fără de care, se ştie, statul român nu putea funcţiona!

Plebea, plebea s-a înghesuit să se programeze încă din 13-14 martie, chiar dacă etapa ei de acces începea pe 15 martie, luni. O luni în care mintenaş, din primele ore s-a blocat platforma de vaccinare de numărul imens al doritorilor. Harta site-ului oficial de înscriere era roşie în majoritatea marilor oraşe şi judeţe, cu excepţia unor judeţe de prin Moldova şi Banat. A fost o zi în care au dorit să se înscrie la vaccinare aproape jumătate de milion de români neesenţiali pentru guvernanţi, dintre care doar aproape 40.000 au prins locuri eligibile, în timp ce grosul au fost puşi pe listele de aşteptare!

Dorinţa românilor de rând de a se vaccina a depăşit cu mult capabilităţile gestionarilor procesului, în ciuda propagandiştilor, antivaxerilor manipulatori care, probabil, s-au vaccinat printre primii esenţiali ai patriei în contrast cu discursul lor! Plebea, neesenţialii, ar putea fi trecuţi într-o pagină de istorie a proceselor de vaccinare din România, cu ziua de 15 martie 2021.

N-au contat nici distanţele de sute de kilometri, până în micile oraşe/târguri ori comune, unde orăşenii au găsit locuri disponibile la vaccinare, nici tipurile de vaccin despre care se spune bac că sunt mai bune, bac că sunt mai rele!

Astfel, mici localităţi rurale, cum ar fi Suraia, Talpa s-au altele uitate de lume şi civilizaţie au fost luate cu asalt de românii doritori de imunizare. Motive pentru anumite aşa zise televiziuni de ştiri să prezinte bombastic şi nerealist lucrurile, cum că orăşenii lacomi s-au dus să le ia vaccinurile amărăştenilor de localnici! Acestea au inventat "turismul de vaccinare", uitând însă să prezinte şi faptul că mulţi dintre românii sceptici în privinţa vaccinării sunt manipulaţi cu bună ştiinţă de diverşi haznalişti şi haznale fără scrupule!

Dar, în general e bine! Procesul de vaccinare merge brici, suntem printre fruntaşi în rândul ţărilor vaccinatoare, ne dau asigurări în continuare guvernanţii şi gestionarii procesului de vaccinare! Păi, nu ne asigurau mai ieri, preşedintele ţării, Klaus Iohannis şi premierul Florin Câţu, că nu se pune problema lock down-ului de Paşte!

E bine rău, mai ales în contextul în care valul trei al infectărilor ne-a încălecat, antecamerele morţii de la ATI covid sunt neîncăpătoare, la fel şi spitalele destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, ambulanţele fac cozi în curţile unităţilor medicale, la fel ca şi maşinile funerare care cară morţii la groapă! E bine rău, tot mai multe oraşe şi localităţi patriei se carantinează pe zi ce trece!

E bine rău că mai ales, acum spre deosebire de valurile de infectare anterioare, în România, urmare şi a măsurilor iresponsabile de redeschidere a şcolilor (tov. ministru Câmpeanu ştie mai bine), sunt pline de infectaţi şi spitalele şi unităţile sanitare anticovid pentru copii, destinate tratării pacienţilor minori! Realitatea cruntă ne arată că pe măsură ce s-au transmis şi alte tulpini ale coronavirusului, britanică, africană, braziliană şi care or mai fi şi vor mai veni, vârsta pacienţilor infectaţi covid a scăzut continuu!

Dar acest lucru nu ar fi atât de grav în opinia unor politicieni aflaţi la butoane, din moment ce consideră că elevii din clasele terminale trebuie să meargă la şcoală şi în scenariile roşii!!!! Ce mai contează dacă aceştia sunt expuşi infectărilor şi riscului de a-şi pierde viaţa ori sunt vectori de transmitere a virusului în comunitate!!!

Paul Stan

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu