Câtă corupție și mizerie morală se vede în urma arestării baronului celui mai sărac județ din România!

Postat la: 25.09.2023 - 13:34

În PSD, Dumitru Buzatu a fost în ultimele decenii un lider local influent, vopsit într-un Gică contra, care mârâia public la deciziile de la centru, dar doar atât cât să fie luat în seamă la împărțirea banilor și funcțiilor, ăsta era jocul lui. Fostul profesor de socialism științific a învățat foarte bine schema asta și a folosit-o în mod repetat, iar cu această șmecherie de moldovean iscusit s-a vopsit în plus și în gardianul din PSD al stângismului și al unionismului, vezi grupul de prietenie cu Cuba sau excursiile din Cuba sau coordonarea relațiilor politice ale PSD cu partidele din Republica Moldova.

A reușit Buzatu multe, printre altele să-și impună soția ca parlamentar, fiul ca secretar de stat. I-ați văzut pe ambii la televizor în zilele astea cam câte paralele fac. Ca să dea bine și la americanii vrăjiți de farmecele bine cunoscute ale Anei Birchall, Buzatu a înfiat-o politic și pe respectiva și cu ea la înaintare a mai obținut și alte avantaje; nu vă gândiți la treburile de sorginte sexuală pe care Birchall le neagă în ceea ce o privește, adică zice că n-a fost nici amanta lui Geoană, nici a lui Dragnea, nici măcar a răposatului fiu al lui SRS, deci s-o credem pe ea. Toți liderii PSD, Geoană, Ponta, Dragnea, Dăncilă și acum Ciolacu, știau toate aceste lucruri pe care vi le-am rezumat aici, dar i-au acceptat și înghițit jocul și cerințele lui Buzatu, pentru că aveau nevoie de voturile de la Vaslui, județ sărac, dar cu populație multă și ușor de manipula; un joc tipic de baron local de care se săturaseră toți, dar erau mulți care îl cultivau mereu, dorind să-i folosească obrăznicia și impertinența și în bătăliile interne din PSD, așa cum apare că s-ar fi întâmplat în ultima vreme pe linia grupării Firea-Stănescu.

Adrian Porumboiu, un vechi amic al meu vasluian, a avut forța și inteligența să nu se amestece cu alde Buzatu, dar, așa cum se cuvine, în ultimele zile a deslușit public și felul în care Buzatu s-a îmbogățit, folosind metoda zeciuielii contractelor, adică 10% din sumă, și chiar în relația cu denunțătorul Farmazon se pare că a procedat la fel. Am priceput din ce zice Porumboiu că pe Farmazon Buzatu l-a făcut mare om de afaceri, acesta fiind cam zero înainte ca Buzatu să-i ofere de-a lungul ultimilor 10-15 ani contracte cu statul pe bandă rulantă, contracte care ar fi fost negociate tot la pescuit, în cele peste 100 de vizite și întâlniri pe care Porumboiu nu le-a numărat precis, dar garantează că au avut loc, și eu îl cred. Tot pe linia Buzatu-Farmazon au ajuns parlamentari PSD sau diverși numiți prin puterea locală, oameni din neamul acestui denunțător. E de presupus că fiecare astfel de operațiune de impunere de oameni a beneficiat de câte o plată distinctă către Buzatu, iar Farmazon avea de unde, că doar Buzatu îi livra pe bandă rulantă contracte din banii statului și, culmea, tot acest Farmazon l-a denunțat. Lăsați la o parte ce zice el acum că el l-ar fi denunțat pe nu știu care consultant sau expert; nu, a purtat aparatura, a mai avut un intermediar care a purtat aparatură pentru ca să fie făcut acest flagrant în care Mircea Badea, spre exemplu, nu crede comparându-l cu flagrantul din cazul Oprescu. Mircea Badea este simpatic, dar să fie clar: și Oprescu a furat, poate chiar mai mult decât Buzatu, că de-aia se ascunde în Grecia și justiția de acolo nu-l lasă să vină și pentru mine este clar că flagrantul e valabil și în cazul lui Buzatu.

Revin la acest Farmazon, denunțătorul. Putem presupune că nu a făcut denunțul din plăcere; eu cred că acest Farmazon a fost prins de DNA cu alte matrapazlâcuri, ca orice moldovean bogat care se respectă, și, pentru ca să fie iertat, lui Farmazon i s a propus să îl dea pe tavă pe binefăcătorul său, n-a ezitat, iar metoda este una tipică a DNA, patentată încă din vremurile lui Coldea și Kovesi, exemplul cel mai clar fiind Dinu Pescariu în cazul Cocoș-Udrea. Nu mai stau astăzi să calculez cam câți bani a furat de-a lungul timpului Buzatu pentru Farmazon sau viceversa. Contractele cu statul ale acestuia trec oricum de suma de 100 de milioane de euro, dar vă invit pe voi, prieteni, ca în baza celor prezentate să vă imaginați cam câtă corupție și mizerie morală putem pricepe doar din cazul lui Buzatu de Vaslui; apoi, ca să ne lămurim, multiplicați cu cel puțin 100 de cazuri similare ce au funcționat în România în ultimele decenii, majoritatea fiind funcționale și azi, și o să pricepeți și cât de mult se fură, dar mai ales o să pricepeți cât de împuțită a ajuns această țară.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu