Cât de mare e paradeala la PNL în urma scandalului Iulian Dumitrescu

Postat la: 05.02.2024 - 16:06

Liberalii au fost loviți cu leuca în cap de scandalul Iulian Dumitrescu, iar liderii lor viermuiesc de câteva zile între două feluri de activități: prima e cea legată de efortul de a afla dacă se află pe lista de paradeală a lui Iohannis 15 baroni, 10 din PSD și 5 din PNL, după cum v-am spus din sursele mele foarte bune, iar cea de-a doua e destinată trimiterii de bezele și mesaje dulci către Dumitrescu ca nu cumva să-i pomenească în viitoarele discuții ale acestuia cu procurorii. Singurul George Flutur, bine orientat, s-a extras public din relaționarea cu Dumitrescu, menționând bucovinește că el aproape că nu-l cunoaște pe Dumitrescu, ce e prim-vice PNL ca și el. Să mori de râsu-plânsu, nu alta.

Per ansamblu, PNL a fost avariat în mod grav, pentru că Iulian Dumitrescu a fost unul dintre liderii lor de bază în mandatele lui Iohannis, șef informal al multor baroni liberali, deserviți prin contracte oneroase cu statul, iar prin găbjirea sa se confirmă un modus operandi liberal, destinat îmbogățirii prin fraude și corupție. În plus, PNL pierde Prahova, un județ mare, cu aproape 800.000 de locuitori, ce aducea multe procente electorale în traista liberală. De ce și pentru cine mai e periculos Iulian Dumitrescu? El a fost adus și promovat la vârful PNL de către grațioasa Alina Gorghiu, la propunerea lui Florian Coldea, atunci când Gorghiu conducea partidul, iar Gorghiu și Dumitrescu au făcut echipă până zilele trecute. E limpede, deci, că treaba e strâmbă și pentru actuala Ministră a Justiției, deci ea va încerca să facă pentru Dumitrescu chiar mai mult decât a făcut pentru Bogdan Olteanu și tot din frica de a nu fi dată în primire cu celeritate, că așa îi place ei să se exprime. În dificultate sunt, însă, și alte staruri liberale, multe ,dar printre ei, la loc de frunte, Ilie Bolojan și Emil Boc, cu care Dumitrescu a combinat de toate, mai ales treburi legate de obținerea fondurilor guvernamentale. Apoi vin la rând între 8 și 10 lideri județeni ai PNL, pe care Dumitrescu îi prezenta ca fiind înrolați în gașca lui și pentru care făcea trafic de influență, așa cum Drulă s-a gândit să mărturisească la câțiva ani după întâmplări. Nici oameni grei din MAI și SRI nu sunt lipsiți de emoții. Ei sunt cei ce l-au protejat și s-au îndestulat din furturile și ilegalitățile lui Dumitrescu, că doar așa ne explicăm cum avea ăsta tupeul să se plimbe prin București cu un Lamborghini Urus, mașină de sute de mii de euro, ca să nu mai vorbesc despre oamenii din mafia albaneză ce administrează afacerile fraților Dumitrescu, originari din Gornet, Prahova localitate micuță, dar de unde coordona mega-treburile de afaceri ale lui Dumitrescu sora baronului liberal.

Deocamdată, Dumitrescu, bine îndopat cu Xanax, privește în mod tâmp la tabloul viitorului său, ce i se pictează cu multă precauție, iar el se întreabă până unde vor merge procurorii cu dezvăluirile. I s-a explicat joia trecută, prin mesagerii potriviți, că ar trebui să fie liniștit, că era o treabă necesară această eliminarea a sa, pentru că lucrurile deveniseră de notorietate și riscau să explodeze în campania electorală și i s-a transmis că nu va avea probleme mari, dar doar cu condiția să tacă. Dar dacă Xnaxul nu-și mai face efectul și-l apucă frica cea mare pe Dumitrescu?

Cozmin Gușă

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea "Ce-i în Gușă, și-n căpușă!", de la GOLD FM)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu