Criza de sănătate e instrumentalizată de către o huntă care devine pe zi ce trece tot mai puternică!
Postat la: 21.12.2021 - 18:06
România e în război armat sau în război cu pandemia? Speranța mea era că pandemia ne va trezi și ne va arăta adevăratele priorități. Dar nu a fost să fie. La noi, criza de sănătate publică s-a transformat într-un pretex perfect pentru militarizare - de la modul milităresc și netransparent în care e gestionată pandemia până la instaurarea unui guvern condus de un militar.
Criza de sănătate publică e instrumentalizată de către o huntă care devine pe zi ce trece tot mai puternică. Pe banii noștri. Sub ochii noștri. Și uneori în aplauzele noastre. După cum a construit Guvernul proiectul de buget, s-ar spune că suntem prinși înt-o conflagrație armată. Creșteri de buget la instituțiile de forță:
- Ministerul Apărării: +15,6%
- SRI: + 8,3%
- SIE: + 44%
- SPP: + 27%
- STS: + 36%
Sănătatea? Bugetul rămâne la 24 miliarde de lei, similar cu execuția bugetară din 2021. Cam tot atât cât are Ministerul Apărării - 23, 1 miliarde de lei. E deja o constantă a României faptul că sănătatea a fost cronic sub-finanțată în ultimele decenii, în timp ce în privința cheltuielilor militare am fost mereu „exemplari" cu cei 2% din PIB. Rupți în fund, bolnavi, dar cu tancuri și epoleți.
Victoria Stoiciu
Coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu