Daniel Horodniceanu s-a făcut de baftă

Postat la: 08.05.2023 - 19:10

Un important om al legii. Care trebuie să fie un model pentru întreaga societate. Fost procuror șef DIICOT. Actualmente vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii. O piesă importantă în angrenajul justiției. Atât de importantă, încât are puterea de a-i monitoriza pe magistrați. Și s-a compromis lamentabil în fața a doi polițiști din Iași. Dovada incontestabilă constă într-un clip de șapte minute preluat de întreaga presă. Acum ce va face? Va demisiona?

Daniel Horodniceanu a fost surprins intrând în depășire fără a semnaliza. Polițiștii l-au oprit, cum era și normal. I-au solicitat actele, așa cum se obișnuiește în toate situațiile de acest fel. Daniel Horodniceanu a refuzat însă să prezinte dovada asigurării RCA. Cu un tupeu deosebit, i-a trimis pe polițiști să caute în banca electronică de date dovada că și-a plătit asigurarea. Niciun conducător auto - mă refer la oamenii normali la cap - nu și-ar permite așa ceva. S-a dat mare. A încercat să-i domine pe cei doi agenți de circulație. Le-a ținut adevărate lecții despre importanța lui. Ca procuror. Deși fusese oprit de agenți nu în acestă calitate, ci în cea de conducător auto. Aceștia au fost exemplar de politicoși cu Horodniceanu și excesiv de amabili. Pentru că, în final, nu l-au amendat, deși aveau dreptul să-l amendeze, ci doar l-au atenționat. Am citit pe internet comentarii, care mi se par de bun simț, conform cărora agenții, în condiițiile în care Horodniceanu nu a recunoscut că a greșit, ar fi avut chiar obligația de a-l amenda.

Cum poate un asemenea personaj - iar cine a urmărit cele șapte minute de clip înțeleg foare bine ce spun - să mai rămână în funcție? Să continue în felul lui să joace rolul de model pentru judecătorii și procurorii din țară? Din poziția de vicepreședinte CSM? Din poziția de procuror care a tăiat și a spânzurat ca șef DIICOT? Cum poate societatea să tolereze asemenea specimene? Cum este posibil să nu i se ceară la scenă deschisă chiar în CSM, chiar de către corpul magistraților, demisia sau demiterea?

Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu