De ce a fost adus Henry Kissinger la Davos?!

Postat la: 26.05.2022 - 11:39

La Davos, fostul secretar de stat american Henry Kissinger nu a vorbit în numele lui Putin și nu a prezentat ideile lui Putin. (Nici eu, care am exprimat de mult idei similare, nu am făcut asta vreodată.)

Kissinger nu este "pro-rus", ci pro-american. Să nu ne lăsăm induși în eroare de slugoii propagandei războinice a așa zisului "globalism-progresist" și a "noii normalități" care îi taxează pe toți cei realiști sau pe toți cei pacifiști sau pe toți cei care nu utilizează salutul lui Bandera, "Slava Ukraini!", ca fiind "putiniști". El a spus ce gândește ca exponent al doctrinei geopolitice a realismului.

Popoarele trebuie hrănite, iar ele nu se hrănesc din iluzii, ci din realități. Cei care așează dorința înaintea putinței sunt responsabili pentru nefericirea popoarelor. Cei care nu au înțelepciunea spre a distinge între ceea ce se poate și ceea ce nu se poate nefericesc lumea. Nu contează că realitatea nu ne place. Numai pe temelia ei se poate construi ceva cât de cât just, și, în orice caz, fezabil și durabil. Apoi a spus ceea ce gândește ca susținător al intereselor americane și euro-atlantice vitale.

Este interesant de remarcat că talibanii euro-atlanticismului de la noi, care pledează fără limite ca România să nu iasă din vorba SUA, consideră că ideile expuse de Kissinger ar fi nocive pentru români. Să fi constatat ei că ar fi dispărut congruența între interesele strategice americane și cele românești?! Aflăm, astfel, că aceștia nu sunt de fapt pro-americani, ci pro-soroșiști.

În al treilea rând, întrucât față de evoluția reală a situației în lume și pe frontul ucrainean, tot mai mulți lideri occidentali se pregătesc să iasă din încurcătură abandonând Ucraina, sunt convins că Henry Kissinger a fost trimis la Davos ca să spună public, de pe înaltul soclu al autorității sale profesionale, ceea ce aceia gândesc, dar nu au curajul sau nu vor încă să spună.

De aceea, cine are urechi de auzit, să audă! Nu trebuie să îți placă Putin sau politica lui, ca să vezi realitatea mersului istoriei. Cu cât ieșirea de pe contrasensul istoriei va întârzia, cu atât amenda va fi mai mare.

Adrian Severin

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu