Despre virus si viitorul digital!

Postat la: 25.03.2021 - 16:42

Nu se mai caută explicații cu privire la originea virusului, nici nu s-a făcut un obiectiv din găsirea tratamentului. Originea și scopul s-au pierdut pe drum. Se pedalează confuz și haotic pe zona mediană a "soluțiilor de temporizare": închideri și redeschideri, numărători și statistici pe indicatori contradictorii, vaccinuri depășite de viteza de mutație a virusului, populații împărțite între "responsabili civic" și "iresponsabili", teamă, lipsă de orizont.

Ferice de asociali și introvertiți - e timpul lor de glorie! În treacăt, îmi vine cu forță în minte cancelarul Merkel, cerând ieri, cu plânsul în gât, iertare populației pentru că intenționase să introducă un nou lockdown mai strict în Germania. Nu am mai văzut-o în acest fel!P robabil că barometrul german despre starea de spirit a populației e dezastruos! Orizontul lumii noastre se inchide. Întrevăd o zguduire fără precedent. Este o Revoluție 4.0 mult mai puternică prin transformări decât trecerea de la feudalism la societatea industrială. Pandemia a accelerat-o exponențial.

Sunt "testate" limitele umane la schimbare. Totul se mută în virtual. Te adaptezi sau dispari. Dialectica ne spune că peste nu mulți ani ne vom război și cu oligopolul digital, actor non-statal de dimensiuni colosale, imposibil de oprit de fostele state sau federații de state cu instrumentele lor perimate. Căci tot ce e inteligență și forță disruptivă e deja în sfera de cuprindere oligopolului. Nu mă refer la suporteri, vorbesc despre cei ce proiectează noua lume. Desigur, se vor bate și între ei pentru monopol! Habar n-am dacă va fi bine. Știu că acum în tranziție e destul de rău.

Marius Stoian

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu