Diana Șoșoacă îi face un mare serviciu AUR-ului prin ipostazele penibile în care se afișează

Postat la: 13.12.2023 - 11:06

Românilor le plac șprițurile cu lăutari, dar cine crede că vor și vota un partid care promovează așa ceva, mai ales când le-a ajuns cuțitul la os, este într-o grava eroare!

Diana Șoșoacă, lidera partidului S.O.S. România, s-a afișat pe rețelele de socializare în ipostaze rușinoase pentru un înalt demnitar al României, dând bani lăutarilor ce-i cântă o variantă adaptată a unei manele: „Stau ca vulturul pe stâncă și îi spun că voi fi viitorul președinte al României". Lăutarul primește o bancnotă de 50 de euro și îi mulțumește „viitorului președinte".

Prin gesturile acestea prin care dorește să epateze, Diana Șoșoacă reușește să situeze AUR-ul ca partid foarte serios, parcă cei de la AUR o plătesc! AUR nu este oricum un partid de extremă dreaptă, dar prin acțiunile sale, Diana Șoșoacă se poziționează mai la dreapta decât partidul AUR, scoțându-l astfel de sub eticheta de "partid extremist". Ca și în cazul Schengen.

Marcel Ciolacu s-a grăbit puțin să-și aroge o victorie categorică în cazul Schengen; mai degrabă a fost victoria Austriei. Retorica lui a fost că în Austria cetățenii nu sunt de acord cu aderarea României la Schengen: curentul anti-migrație a devenit din ce în ce mai popular și acolo, astfel încât cancelarul se poziționează anti-intrarea României în Schengen pentru a nu pierde voturile anti-migraționiștilor de dreapta.

Ciolacu s-a grăbit, mai ales cu minimizarea asumării responsabilității pentru migranții care au sosit ilegal în Austria! Cum adică să își asume românii o astfel de responsabilitate, mai ales că Schengen-ul este un drept pe care l-am câștigat demult. Acum ne mai pun condiții suplimentare?! Mai mult decât atât, de ce să acceptăm noi să primim imigranți ilegali din Austria dacă suntem admiși doar în "Schengen aerian"? Păi ipoteticii imigranți ilegali care plecau dinspre România spre Austria au ajuns acolo cu avionul? Evident că era posibil să emigrezi ilegal doar pe cale terestră. Iar nouă frontiera terestră nici măcar nu ne va fi deschisă încă.

Andrei Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu