DIP State!

Postat la: 02.11.2023 - 14:43

Mulți nu-l știți probabil pe Dan Ioan Popescu, alias DIP, alții poate că l-ați uitat deja, vă reamintesc, așadar, că azi vorbesc despre unul dintre cei mai bogați politicieni români (mulți îl consideră miliardar în euro), membru al tripletei Hrebenciuc-Mitrea-DIP, tripletă ce a acționat în timpul guvernării lui Adrian Năstase, oameni pe care presa sau politicieni precum Băsescu, îi identificau acum 20 de ani ca fiind vârfurile mafiei politice.

Acest DIP este cel ce a militat și a semnat pentru privatizarea frauduloasă a Petrom către OMV, să nu uitați niciodată. Același DIP a jucat la toate capetele afacerilor din energie cu statul român, dar, atenție, el este singurul care a scăpat de pușcărie dintre cei 4 amintiți mai sus, Adrian Năstase, Hrebenciuc și Mitrea ajungând la răcoare între timp, dar pentru fapte minore. Fiind un obscur inginer chimist din Ploiești, a fost promovat în guvernările lui Nicolae Ceaușescu, acest DIP, absolvind și celebra academie comunistă „Ștefan Gheorghiu". Inteligent, rapace și cinic, s-a descurcat de minune și după 1989 și, după ce și-a făcut plinul în urma a circa 15 ani de activitate politică la vârf, post- comunistă, s-a retras în lumea marilor afaceri internaționale.

De ce ar fi „Omul Negru" azi la Gold FM? Pentru că demonstrează că nu i-a ajuns cât a muls statul român înainte de '89 și după '89, la fel ca toți dinozaurii comunisto-securiști. Site-ul știripesurse ne-a informat alaltăieri despre o anchetă a Grupului de Investigații Politice, bravo Mugur Ciuvică, care ni-l prezintă pe Dan Ioan Popescu ca fiind beneficiarul încasării de la statul român, atenție, a unei chirii de peste 500.000 de euro pe an. Citez din știre: „Grupul de Investigații Politice dezvăluie că una dintre cele mai importante instituții ale statului, Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) plătește o chirie anuală de 520.000 de euro pentru o clădire din 1948, aflată în stadiu avansat de degradare. Clădirea este deținută de o firmă controlată de fostul ministru Dan Ioan Popescu."

Lăsând la o parte că poți cumpăra o vilă luxoasă cu banii de chirie pentru un an, Alo, Curtea de Conturi, e de speriat aici nu doar că DIP are încă pârghiile să influențeze asemenea decizii la o instituție ca ANRE, zice-se controlată de Parlament, Alo, partide politice de opoziție, AUR, USR, dar le poate vârî pe gât chiar și o clădire degradată. Despre DIP mai zic că și cu acest prilej se confirmă de colaborare veche și fructuoasă cu Statul Paralel constituit în vremea amicului său Băsescu, Stat Paralel care nu l-a ajutat doar să scape de pușcărie (e adevărat măi, Coldea?), dar a mai și intrat în afaceri cu el. Un „Om Negru", ba chiar un „Om foarte Negru" astăzi la Gold FM.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu