Englezilor le-au ieșit banii pe nas!

Postat la: 16.07.2024 - 13:01

Echipa Angliei cu cea mai mare valoare de transfer a jucătorilor dintre naționalele de la EURO 24, de 1,52 miliarde euro, este o gogoașă umflată. Pe terenul finalei EURO 24 au jucat oamenii, nu banii și li s-a înfundat!

Premier League e afacere și imagine, nu fotbal. Drepturile de televiziune pentru Premier League sunt de 10 miliarde dolari pe sezon, față de numai 1 miliard dolari pentru Primera Division din Spania. Diferența nu este dată însă de valoarea fotbalului, ci de imagine, supremație culturală șamd, vedeți la comentarii postarea mea de sâmbătă.

-Anglia nu a câștigat niciodată Campionatul European, deși a fost și țară gazdă la ediția din 2020.
-Anglia a câștigat o singură dată Campionatul Mondial în 1966, când l-a organizat pe teren propriu
-Jucătorii englezi or costa ei 1,52 miliarde euro, dar niciun englez nu a mai câștigat trofeul "Balonul de aur"de la Michael Owen, în 2001. Înaintea lui Owen mai câstigase Kevin Keegan în 1979!
-Niciun antrenor englez nu a mai câștigat UEFA Champions League/Cupa Campionilor Europeni de la Joe Fagan cu Liverpool, în 1984.
Români au câștigat de atunci, cu Emerich Ienei în 1986!
-Niciun antrenor englez nu a mai câștigat campionatul englez (Premier League) de la Howard Wilkinson, din 1991/92 cu Leeds United. În Premier League fac legea străinii, ca Pep Guardiola.
-Niciun antrenor englez nu a a câștigat vreodată campionatul într-o țară străină. Noi am mai luat, cu Ștefan Covaci, Ladislau Bölöni, Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Ilie Balaci, Cosmin Olăroiu și alții.

Concluzia a tras-o cu obidă Hary Kane (valoare de transfer 100 milioane euro) la conferința de presă de după finală:
"Anglia este un Tottenham Hotspur al Națiunilor (un mare club care nu a câștigat niciodată Premier League n.m.). Lamine Yamal nici nu a ieșit din pubertate și are mai multe trofee decât mine. Mă duc să beau o bere".

Spaniolul Lamine Yamal a împlinit 17 ani pe 13 Iulie, cu o zi înaintea finalei cu Anglia! Nu întâmplator rezultatele englezilor au început să dispară după anii ‘80 când Premier League s-a transformat din campionat în afacere globală, vedeți postarea mea, link la comentarii. Au românii un proverb despre irelevanța banilor pentru valoarea personală a cuiva, dar nu-l mai amintesc pentru că e discriminatoriu și rasist.

George Scarlat

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu