Frica de AUR generează strategia de luptă publică între guvernanți și USR într-un presupus beneficiu reciproc

Postat la: 28.09.2023 - 15:36

După necazul arestării intempestive sau plănuite îndelung a lui Buzatu de Vaslui, pesediștii au primit răgaz să comunice public că, având în vedere excluderea rapidă dispusă de Ciolacu, la PSD e cinste și omenie, comparativ cu USR-ul unde tronează corupta în funcție publică Clotilde Armand, așa zisă „primul bebeluș alb din Guadalupe".

Vreo câteva zile pesediștii au tot repetat asta, până când unora dintre strategii de doi bani pe care-i au cei de la PSD le-a venit ideea să genereze o strategie de luptă publică cu USR, axată pe acest predicat, cu consecința calculată că, vezi, Doamne, așa o să minimizeze importanța AUR-ului în jocul electoral. Și uite așa a ajuns Ciolacu să emită în Parlament contra USR și Clotilde Armand, iar iute, iute, „bebelușul din Guadalupe", primarul de la Sectorul 1, a și zis că-l dă în judecată pe Ciolacu pentru că este mincinos și minciuna trebuie pedepsită, știrea fiind preluată ca la jgheab de către toată lumea și scoțând-o astfel pe Armand din muțenia ultimelor luni. Deci USR-ul a achiesat rapid la strategia gândită de cei de la guvernare, iar gândirea comună cu PSD și PNL e că în acest fel se va polariza, vezi, Doamne, lupta politică între ei. Amatorism și speranțe deșarte!

USR ar mai avea valoare de întrebuințare pentru astfel de scheme dacă ar mai reprezenta vreun pericol, dar nu mai e cazul, deoarece în acest moment sunt așezați bine pe drumul către cimitirul politicii românești, fiind căzuți total. Altfel, dintr-o luptă contra ideologiei USR, care e pro-LGBT, pro-capital străin, etc., ar avea de beneficiat cineva care emite pe dos și credibil, or aici locul e bine ocupat de cei de la AUR în timp ce PSD și PNL emit și acționează pe aceste teme, LGBT, încurajarea capitalului străin, în mod similar cu cei de la USR.

Deci strategia nu va avea succes, va fi total ineficientă electoral pentru guvernanți, iar pe USR-iști doar îi îmbată cu apă rece, atât de tare, încât au pus-o pe banala reporteriță de la Pro TV, Elena Lasconi primăriță de Câmpulung, și candidată la primărie din nou, și candidată la europarlamentare, pe primul loc pe listă din partea USR, și candidată la prezidențiale tot din partea USR. Beția cu apă rece e rară, dar uite că se întâmplă. Concluzia: PSD și PNL ar trebui să defileze doar cu sloganul „La muncă, tovarăși!" și chiar să acționeze în consecință. Ei recurg, din păcate, la strategii de doi bani, pe care românii le vor percepe ca fiind de tip „curaj, găină, că te tai!"

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu