Hai, Simona!

Postat la: 01.10.2020 - 06:14

Nu-mi cereți să văicăresc prelungita pasă neagră a FCSB-ului și nici să cobesc că pe Becali și ai săi îi paște o toamnă secetoasă, după ce Covid-ul le-a spulberat speranțele europene, făcându-i de ocară și-n Dealul Copoului!

Gigi însă, care știe bine Cartea lui Iov, a înțeles deja versetul "Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie binecuvântat!", și-și trimite rușinații să dea în brânci, la pregătire, căință și pocăință. În rest, Craiova defilează, CFR-ul s-a mai poticnit o dată chiar în Gruia, iar Dinamo s-a înclinat ruşinos în fața arădenilor, așteptând alți trei noi jucători de import, pe care Cortacero îi tot aduce, până se va lămuri și el că urgența principală rămâne, totuși, antrenorul! Și cu asta, gata cu fotbalul, că avem treabă cu Marele Şlem de la Paris.

A început Roland Garros-ul, cu frig european pe malurile Senei, unde până și pe noua arenă Philippe Chatrier s-a jucat la...13 grade, în ciuda acoperișului transparent care ferea zgura de ploaie. Venite din căldura de la Roma, jucătoarele de top ale lumii s-au încotoșmănat care cum a putut, Azarenka țipând la organizatori că, obișnuită cu temperaturile din Florida în care trăiește, riscă să moară de frig la turneul parizian. Nici Simona noastră n-a făcut excepție și, protejată cu vreo trei rânduri de echipament, și-a sărbătorit ziua de naștere chiar pe teren, în meciul de debut cu iberica Sara Sorribes Tormo.

Cu alte cuvinte, Simona şi-a aniversat muncind cei 29 de ani împliniţi, pentru care noi îi urasem încă de săptămâna trecută tradiționalul La mulți ani! Repetăm urările și acum, adăugând răspunsul pe care constănţeanca l-a transmis fanilor, pe Instagram: „Astăzi este o zi specială din multe motive, nu numai prin prisma faptului că îmi sărbătoresc ziua de naștere, dar și pentru că suntem binecuvântați să practicăm sportul pe care îl iubim, într-un an atât de dificil pentru toți. Roland Garros va avea întotdeauna un loc important în inima mea și să joc astăzi pe noua arenă, într-un astfel de an, este ceva de reținut pentru totdeauna. Vă mulțumesc pentru toate mesajele voastre și să ne bucurăm de această zi cât de mult putem".

Și ne-am bucurat la partida în care spanioloaica de 23 de ani Sara Tormo (70 WTA) a încercat totul în primul set, cedând totuși cu 4-6, pentru ca în al doilea să primească o impecabilă lecție de tenis, încheiată de celebra profesoară cu un 6-0 de zile mari. După victorie, Barbara Schett, moderatoarea de la Eurosport, i-a oferit Simonei și un tort... virtual, iar nume grele ale istoriei tenisului au plasat-o pe româncă printre favoritele la cucerirea titlului de la Roland Garros.

Simona a fost elogiată de McEnroe, de Chris Evert și Martina Navratilova, care-i acordau deopotrivă prima șansă pe zgura de la Paris, șapte dintre cei 8 experți ai prestigioasei "Tennis Magazine" o dădeau și ei câștigătoare, în vreme ce Mats Wilander estima că singurele care ar putea s-o învingă ar fi Serena Williams și Garbine Muguruza, grație faptului că sunt mai puternice și mai înalte. În fine, om trăi și om vedea, dar până la fazele decisive ale turneului, Simona a avut de trecut miercuri, în turul II, de...Irina Begu, pentru ca în rundele următoare să fie posibile confruntări cu Anisimova, Yastremska și Kiki Bertens. Semifinalele o aşteaptă cu Serena, Svitolina sau Mertens și abia în finală s-ar putea ajunge la un nou meci Halep-Muguruza, după corecția pe care Simona i-a aplicat-o ibericei, la Roma!

Aceste partide sunt de urmărit spre finalul de săptămână și vă sfătuiesc să nu le scăpați, pentru că spectacolul de calitate e garantat. Este a 11-a prezență a campioanei noastre la Roland Garros și, dacă tot a marcat-o cu împlinirea vârstei de 29 de ani, s-ar cuveni s-o sărbătorească și prin a doua cucerire a marelui trofeu. Hai, Simona!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu