În apărarea Babilonului: Levantul n-a cucerit niciodată Persia!

Postat la: 02.10.2024 - 13:18

Iranul a trimis exact atâtea rachete câte putea distruge Iron Dome-ul, sistemul de apărare al Israelului. A fost o ripostă a Ayatolachului pentru uciderea liderului Hezbollach și invadarea Libanului controlat de acești luptători.

Benjamin Netanyahu și-a consolidat puterea șubrezită de stângiștii radicali ai lui George Soros prin declanșarea războiului din Fâșia Gaza. Să nu uităm că înainte de atacurile sângeroase, sute de mii de tineri frumoși și liberi erau pe străzile Tel a viv-ului cu anticorupția-n gură! Războiul i-a unit cabinetul lui Bibi și nimeni nu mai protestează că ultraortodoxii radicali sunt la putere în Israel.

Atacul iranian s-a petrecut în timp ce realizam ultimul podcast. Nu m-am alarmat. Acesta intră în rutina războiului lumilor de azi. Un război deloc ortodox, dar cam prea predictibil. Nu știm dinainte cam câte rafale se trag, ci și că toate se fac pentru lungirea conflictelor spre calendele grecești. Harta beligeranțelor se suprapune pe cea a multipolarității lumii contemporane.

Știm că nu ne plac opiniile care contrazic narativul oficial al lumii civilizate. Dar, totuși, nu putem să nu remarcăm că Diana Șoșoacă are dreptate. De la tribuna Parlamentului european a tălmăcit cea ce gândeam și noi: "Când Rusia a intervenit pe teritoriul Ucrainei pentru a combate gruparea AZOV pe care Moscova o consideră teroristă, Occidentul a condamnat în unanimitate acțiunea Rusiei de denazificare a Ucrainei. Acum, când Israelul a invadat Libanul pe motiv că luptă împotriva unei grupări considerate teroriste de Israel, Hezbollah, Israelul trebuie condamnat la rândul său în unanimitate de Occident și de Uniunea Europeană ca stat agresor. În caz contrar, vorbim de o dublă măsură și de o ipocrizie strigătoare la cer," potrivit SolidNews.ro.

Iranul nu va nimici Israelul, cum nici Rusia nu va rade de pe fața pământului Ucraina. Războaiele moderne sunt lupte de durată. Bugetele marilor puteri se învârt în jurul producătorilor de arme. Banii sunt în mișcare. Doar n-o să se coboare de pe burse Lockheed Martin, General Dynamic, Reython, exact în momentele de maximă altitudine a acțiunilor de pe Wall Street?! Suntem supraviețuitorii unui ev războinic. Ce mi-aș fi dorit să văd cum băteau grecii la Salamina marea cu vergile ca să alunge corăbiile persane.

Apropo, am cam obosit să tot aud derivatele latinescului "res nullius cedit primo accupanti (lucrul nimănui se supune primului occupant). Ce a fost mai întâi: oul sau găina? Babilonienii au fost întâistătătorii Iranului de azi. Pe vremea când regele lor războinic ridica Turnul Babel, ca să-i omoare soției plictisul, când lacheii admirau Grădinile suspendate ale Samiramidei, sclavii irigau deșertul, iar înțelepții descopereau planetele sistemului nostru solar și organizau primul calendar, evreii reconstruiau templul, după sutele de ani ale rătăcirilor prin Egipt.

Nu mai contează pentru mulțimea necugetătorilor că principiile de organizare sociale din Codul lui Hamurabi au fost scris cu trei sute de ani înainte de Tablele legilor. Că babilonienii n-au dus lupte de cotropire, decât cu mici excepții. Și-au organizat în tihnă nemurirea.

Înainte de matusalemicii din Biblie, a fost Enoh și frații săi, veniți de pe altă planetă. Hamurabi a instituit primul cod de legi, dar mai cunoscute sunt Tablele lui Moise, pentru că a existat o mai mare propagandă. În acțiunea militară de invadare și cucerire a Egiptului antic, Nabucodonosor, cel considerat de Profetul Irimia ca trimis al lui Dumnezeu să răzbune păcatele triburilor lui Avraam, a distrus templul, a pus la pământ Ierusalimul și a luat evreii ca sclavi. Se spune că istoria e scrisă doar de învingători. Dar cine a biruit în Levant? Arabii, evreii, babilonienii? Mai are rost să criticăm plutarhii moderni care l-au făcut pe Herodot filobarbar?

Acum înțeleg de ce Octavian Paler mă sâcâia cu teoria sa că barbarii au salvat civilizația. Se pare occidentul se sinucide fiindcă a ales dregători pe fii slugilor de odinioară! Cum te cheamă pe tine fiu de dac? "Atilla," ca să ne mai destindem nițel sinapsele încleiate.

Marius Ghilezan

P.S. Principesa Pahlavi, urmașa șahului Reza, nu va mai putea reveni la putere în Iran, oricâte eforturi ar face intelligence-ul american. Niciodată în istoria umanității monarhia n-a ajuns la putere prin lovitura de stat. Am făcut și eu o fotografie cu Principesa, la nunta Margaretei cu Radu, la Laussane, în 1996, deloc cu gândul la reînscăunare. Știți oare de ce Albania a intrat atât de rapid în NATO? Fiindcă guvernul român n-a vrut să dea azil politic mujahedinilor fugiți din Iran în urma revoluției.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu