Kissinger a fost artizanul Statului Paralel din România

Postat la: 01.12.2023 - 10:31

Venise vorba să se facă un mare seminar internațional, Sorin Ovidiu Vântu era la Realitatea, eram parteneri de afaceri și mă întreabă, zice: ‘Fac ăștia seminarul ăsta, dau bani mulți. Hai să-l chemăm și pe Kissinger'. I-am zis: ‘Da, bravo, hai cheamă-l și pe Kissinger în România, că învățăm multe'. Oamenii lui Vântu au venit cu ideea, ei fiind ofițeri acoperiți din serviciile secrete românești și serviciile secrete au hotărât ca pe banii lui Vântu să-l aducă pe Kissinger. Și Vântu a plătit câteva sute de mii ca să-l aducă, mă rog, era o delegație, un seminar. Și zic: ‘Bravo, adu-l. Dacă am timp o să merg și eu, vedem'. Totul cu circuit închis.

Și vine Kissinger în România, a stat 3 zile, asta se întâmpla prin 2006. Și zice Vântu (care-mi zicea ‘bătrânelule', vrând să arate că-s deștept, așa mă apela): ‘Bătrânelu', spune-mi, te rog, ar merita să stau de vorbă cu Kissinger? Sigur, să vii și tu, că vine să vorbească vreo 30 de minute cu mine...'. 'Da, sigur', îi zic. ‘E în pachetul ăla?', îl întreb. Zice: 'Nu, mai trebuie să dau încă 50.000 de dolari... Dar i-aș da'. 'Da, e foarte bine. Adică tu ai bani, nu contează. Dar eu nu pot să vin, că plec', i-am zis. Plecam la Londra a doua zi, i-am zis că mi-am luat bilet și nu pot să vin. Îi zic: ‘Dar sigur, invită-l'. Și l-a invitat Vântu pe Kissinger, la el acasă, că Vântu nu se putea deplasa, avea probleme la deplasare. Și pe Strada Paris, acolo, în centru, în livingul lui Vântu, mi-a și arătat după aia că în fotoliul în care stăteam eu de obicei a stat Kissinger.

Când m-am întors de la Londra, l-am întrebat pe Sorin ce a povestit Kissinger. Zice: ‘Jumate mi-a povestit de impresia lui despre România prin prisma întâlnirilor cu Ceaușescu (chestie foarte interesantă) și jumate n-am înțeles mare lucru, în afară de faptul că pe strategia Americii de pe-aici ne cam arestează pe toți. O să impună ei metodele cu FBI-ul, cu informatorii și vine dezastrul!'. L-am mai tras de limbă să văd ce a mai înțeles, că Vântu nu vorbea bine engleză, dar a mai fost cineva care i-a tradus.

Și, într-adevăr, din ce spusese Kissinger, că Vântu a început să-mi spună mot-a-mot, asta era concluzia: sugera că metodele americane din justiție, cu informatori și arestați la comandă, dușmanii poporului cum ar veni, vor veni în România. Deci primul vestitor al arestărilor Statului Paralel în România a fost Henry Kissinger, într-o convorbire de 30 de minute, plătită cu 50.000 de dolari de către Sorin Ovidiu Vântu acum aproape 20 de ani. Pe scurt, Kissinger îl aprecia pe Ceaușescu și a fost printre organizatorii Statului Paralel din România.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu