Klause, nu mai ține vrăjeala!

Postat la: 08.02.2024 - 14:46

Politicienii din Parlamentul European l-au tratat cu fundul pe Iohannis al nostru ieri, când a cuvântat în mod fad și golit de conținut în fața unei săli goale.

Acest eveniment provoacă două concluzii: una legată de Iohannis, cealaltă legată de România. Dacă-l vedeau ca pe vreun viitor lider în Uniunea Europeană, probabil că măcar jumătate dintre europarlamentari ar fi asistat la discurs, unii probabil i-ar fi strâns și mâna, din reflexul de a te pune bine cu șefii. În al doilea rând, România, dacă ar fi contat, în baza statutului ei de dublă frontieră a NATO și a UE, indiferent dacă Iohannis sau altul, președinte al nostru, ar fi ținut un discurs, mai ales în contextul actual, interesul ar fi fost mare și n-ar fi fost prezenți în sală pe post de aplaudaci doar consilierii europarlamentarilor români, pentru că așa s-a întâmplat. Concluzia e clară deci: nici Iohannis și nici România condusă de el nu mai trezesc interesul la Bruxelles sau Strasbourg; șmecherii din UE știu deja ca asupra noastră se acționează prin dictate, iar noi, românii, ne conformăm fără negocieri sau comentarii.

Ce s-a întâmplat ieri, de fapt? S-a întâmplat că Iohannis s-a milogit pentru o viitoare în funcție la nivelul Uniunii Europene, dar nici măcar acest aspect intrigant n-a fost reținut de către presa occidentală, măcar la capitolul scandalos. Iar tocmai acest lucru îl va costa scump pe locatarul de la Cotroceni, exact acolo unde îl doare mai tare, respectiv în jocul intern de putere. De ce? Pentru că aici armata de procurori și oameni din structurile de putere au priceput astfel că Iohannis nu mai are viitor politic, deci n-o să-l mai asculte. Vor mima cel mult, prieteni, o anumită obediență în fața lui Iohannis, tergiversând cerințele prezidențiale ce sunt dedicate în acest sezon politic paradirii adversarilor lui Iohhanis. Pe acest fond vor prinde curaj chiar și liderii politici ce se simt amenințați de către KWI, își vor uni forțele pentru a invalida planurile lui de putere, apoi pentru a-l izola.

Suntem pe recepție aici, la Gold FM, și voi comenta evenimentele ce vor confirma ceea ce vă zic azi. Dacă nu-și organiza această ieșire publică la pupitrul Parlamentului European, probabil că Iohannis ar fi reușit să mai mențină o vreme iluzia că ar fi important în jocurile de putere europene. Așa, însă, a dat cu bâta în baltă, iar efectul îl va resimți în curând prin atitudini și fapte ce-l vizează, circumscrise zicerii de maidan românesc: „Klause, nu mai ține vrăjeala!".

Cozmin Gușă

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea "Ce-i în Gușă, și-n căpușă!", de la GOLD FM)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu