Legatura Kovesi cu referendumul e ca baba si mitraliera!

Postat la: 05.08.2020 - 15:15

Ce legătură are procesul lui Koveși de la CEDO cu un referendum prin care, împotriva Constituției, i s-a cerut poporului să spună dacă acceptă sau nu grațierea și amnistia, precum și să interzică guvernului modificarea legilor pentru organizarea justiției prin OUG? Nici una.

"Apărarea statului ne corupt" înseamnă respectarea legii. Iar respectarea legii înseamnă, printre altele, și parcurgerea procedurilor judiciare până la capăt. Asta este garanția adevărului judiciar.

De ce să fie scutită Dna Koveși de la aplicarea unei asemenea reguli? De ce statul român să fie privat de apărare până la capăt, chiar dacă acest capăt ar putea fi și o condamnare?

În fine, aici mai este vorba și despre apărarea Constituției României. Potrivit acesteia, actele Președintelui Republicii, care nu face parte din puterea executivă pentru simplul și binecuvântatul motiv că este mediator între puteri, nu sunt acte administrative stricto sensu, ci acte cu caracter constituțional. De aceea ele nu pot fi cenzurate de puterea judecătorească, ci numai de CCR.

Altminteri înseamnă că orice ministru care ar fi revocat, ar putea contesta decretul de revocare în contenciosul admistrativ. Unde s-ar ajunge în felul acesta? Cine ar mai conduce țara?

Or, când ministrul de externe nu apără Constituția țării, el trădează țara. Punct!

Renunțarea la apărarea statului român nu înseamnă evitarea de "costuri suplimentare", ci încălcarea unei obligații sacre. Aceasta nu poate fi lăudată, ci pedepsită ca fiind una dintre cele mai grave forme de corupție.

Adrian Severin

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu