Marşul nostru se cheamă Înviere

Postat la: 07.08.2023 - 16:41

Mizeria umană iese la iveală ca uleiul deasupra apei, jignirile nu mai contenesc. Am agitat un cuib de viespi... Numele străbunicului mei este Rosenfeld. Hai, curaj, antisemitilor... Pe antebratul Dorei, soţia străbunicului meu, era tatuat numărul... Nu a convins-o nimeni, niciodată, că nu trebuie să mai strângă firimiturile când terminăm de mâncat.

Asadar, nu îmi vorbiti despre minorităti si drepturi fundamentale, despre prigoană si discriminare... Nu mă puteti obliga să accept că omul trebuie lăsat să se simtă dumnezeu ca să fiti voi fericiti. Suntem miliarde cei care credem in El. Nu vă obliga nimeni să simtiti ca noi. Dar nici pe noi nu puteti obliga să acceptăm că vreti să schimbaţi lumea, asa cum a fost creată de Dumnezeu.

Ce faceti în dormitor, vă priveste. Nu mă interesează că Ionică se iubeste cu Petrică sau că Vasilică se iubeste cu poneiul. E problema lor. Dar de ce trebuie să vă venerăm pentru asta? De ce trebuie să iesiti în strada iar noi să ne închinăm în faţa voastră? De ce trebuie să dăm la o parte două mii de ani si o Carte? De ce trebuie să vă lăsăm să le vorbiti copiilor despre normalitatea voastră dar nu le putem vorbi despre El?

Aveti tot dreptul să vă simtiti liberi. De 30 de ani nimeni nu vă mai incriminează. De ce trebuie să ne incriminati pe noi? Putem trăi împreună, stiu asta. Dar voi vreti mai mult. Vreti sa deveniti majoritari. Şi e simplu. Copiii de 13, 14 ani sunt usor de influentat si convinsi că libertatea absolută e calea spre fericire. Voi celebrati iubirea, noi celebram IUBIREA. Marşul nostru se cheamă Înviere. Iubirea noastra e Iubirea Lui.

Avem voie sa spunem asta? O mână de politruci pătaţi la suflet a pornit un război cu Dumnezeu si vreti ca noi să tăcem? Nu putem. Voi vă serbaţi sexualitatea, nu iubirea si nici libertatea. Sunteti îndreptăţiţi să o faceti. Dar lăsati-ne si pe noi să ne serbăm Iubirea. Lăsati-ne să iesim în stradă şi să vorbim despre Cuvântul Întrupat. Primul cuvânt rostit de prunc este mama. Oricât încercati să schimbati asta, peste milioane de ani va fi tot aşa.

Vreti să vă cununati? Cununia este o taină, la fel ca preotia. Oricât încercati să schimbati asta, peste mii de ani va fi la fel. Vreti sa îl înlocuiti? Puteti să încercati. Nu veti reusi niciodata. Pentru că razboiul ăsta nu este decât veşnicul război dintre bine si rău, dintre Dumnezeu si cel căzut. Căci la asta se reduce totul. La Dumnezeu. Poate veti castiga mici bătălii. Dar, în final, fiti siguri că va avea El ultimul cuvant. Lapidati-mă. Mâine va apărea altcineva şi va lupta în numele nostru!

Adriana Stoicescu

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu