Miza sărbătorii Sfântului Andrei

Postat la: 29.11.2020 - 10:46

Cel mai naiv și cel mai ateu dintre români trebuie și poate să înțeleagă că mizele luptei care se dă în aceste zile în comuna Ion Corvin din județul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, nu este nici combaterea pandemiei Covid 19 nici calitatea comunicării dintre stat și BOR, ci instaurarea sau refuzul dictaturii și distrugerea sau păstrarea identității naționale.

Printr-o coincidență pe care, desigur, creștinii o numesc Dumnezeu iar agnosticii întâmplare cu forță de simbol, o bătălie decisivă se dă tocmai în jurul altarului dedicat Ocrotitorului sacru al României. Prostia și neam prostia autorităților de la Constanța, proiecție locală a prostiei și neam prostiei guvernanților de la București, sunt perdeaua de ceață care face mai dificil de observat adevăratul chip al primejdiei și adevăratul premiu al confruntării.

Nu trebuie să fii credincios și nici să îi admiri pe preoții și ierarhii BOR pentru a pricepe că biruința celor cu credință în Dumnezeu pe frontul micii comune dobrogene înseamnă biruința democrației, adică a poporului, și biruința valorilor noastre spirituale specifice, fără de care neamul dispare dizolvat în masa gelatinoasă a celor fără identitate. Principalul nostru vrăjmaș acum nu este virusul, ci sunt forțele antidemocrate și antinaționale de la Constanța, din București, din Iași, din Timișoara, din Cluj și de pretutindeni.

De virusul SARS-CoV 2, s-a dovedit, cei mai mulți scapă. De virusul dictaturii, de cel al uniformizării culturale și de cel al necredinței, odată contaminați, nu scapă nimeni. Uitați, deci, de "războiul cel mic" și mergeți la "războiul cel mare"! Chiar dacă unii îl vor pierde pe primul, cu toții îl vom câștiga pe cel de al doilea. Căci în noi este număr și putere; puterea copleșitoare a celor fără de putere. Dacă cel de al doilea va fi pierdut, chiar și cei care îl vor câștiga pe cel dintâi își vor dori să fi fost învinși.

Naziștii au spus că oamenii trebuie să le accepte măsurile criminale întrucât ele sunt "spre binele lor". Bolșevicii au distrus trupuri și suflete, deopotrivă, sub cuvânt că este spre "binele poporului". Nu vă mai lăsați seduși de aceste minciuni! Nu acceptați binele de tinichea, sacrificând binele de aur. Nimeni nu știe mai bine decât noi care este binele nostru. Oricum nu vom afla asta de la năimiții intereselor străine, fără neam și fără Dumnezeu. Și în orice caz, nu putem admite că binele nostru stă în moartea libertății și a identității noastre.

Adrian Severin

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu