Moldova nu-i a lor, și nu-i a noastră, deocamdată e lui Soros!

Postat la: 04.11.2023 - 10:45

Alaltăieri am discutat pe larg la GOLD FM despre decizia guvernului de la Chișinău, bazată pe rapoartele SIS (serviciul secret din Moldova) de a suprima emisia a 6 televiziuni de știri, bănuite c-ar fi controlate de către oligarhii fugari Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, deci c-ar fi teleghidate de către ruși, fapt ce confirmă intenția de fraudare a alegerilor locale de către regimul Maiei Sandu, controlat de către Soros.

Ieri a mai fost luată decizia de a elimina din cursa electorală de mâine noul partid al lui Șor, formațiunea ȘANSA, cu aceeași motivație a influenței rusești. Toate deciziile au putut fi luate doar pentru că Moldova e condusă de doi ani de către Comitetul pentru Situații Excepționale, deci democrația e pusă între paranteze și se poate lua orice hotărâre.

Cum stau lucrurile de fapt? Despre apartenența liderilor Moldovei la rețeaua Soros, președinte, premier, șefi de servicii secrete, justiție, etc., am tot explicat în ultimii ani, dar trebuie să pricepeți că Soros e doar o etichetă, acești oameni sunt de fapt marionetele Departamentului de Stat din SUA, care tolerează/dictează în aceste zile îngroparea democrației de la Chișinău. Legat de oligarhii Plahotniuc și Șor, treburile sunt net diferite de cum sunt prezentate de către propaganda de la ei, c-ar fi oamenii rușilor, cei doi au cu totul altă protecție internațională.

Vlad Plahotniuc, fost agent secret multiplu (inclusiv al SIE), după ce-a fost alungat din Moldova, fiind condamnat la pușcărie în Rusia, a găsit refugiu în SUA, unde Trump și FBI l-au păstrat câțiva ani din simplul motiv că avea dovezi palpabile ale corupției lui Joe Biden, pe linia prietenului său Mark Gitenstein, deci putea fi folositor (pe modelul Elena Udrea). După ce Trump a pierdut alegerile, Plahotniuc s-a refugiat rapid în Turcia (via UAE) sub protecția lui Erdogan, cu al cărui fiu dezvoltase mari afaceri imobiliare, oligarhul moldovean se află și azi protejat în Ciprul turcesc. Erdogan a fost bine sprijinit subteran în recenta sa luptă electorală chiar prin evocarea discretă a documentelor de șantaj ale lui Plahotniuc despre corupția lui Biden.

Referitor la oligarhul moldovean Șor, cetățean israelian și condamnat la pușcărie prin decizie definitivă a justiției de la Chișinău, el este adăpostit la Tel Aviv de câțiva ani de către Bibi Netanyahu, pe lângă originile sale evreiești bineînțeles c-au contat și sumele uriașe de bani de care dispune, aflate în băncile din Israel. E clar că cei doi oligarhi au avut și legături cu Rusia, altfel n-ar fi putut devaliza prin Moldova, dar e limpede și că azi ei sunt protejați și coordonați de către Erdogan și respectiv, Netanyahu, treabă despre care propaganda sorosistă de la Chișinău nu suflă nici o vorbă. Dacă s-ar discuta public în acest sens, ar apărea clar cât ce complicată e ecuația Moldovei.

Revenind la alegerile locale de mâine din Moldova, ne așteptăm așadar ca acestea să fie fraudate cu disperare, operațiune favorizată și de numărul mare de entități politice aflate în cursă (35 de partide și 1174 de candidați independenți!), iar fraudarea e necesară pentru rămânerea la putere a regimului Maiei Sandu deoarece acesta nu mai este popular deloc printre moldoveni, sătui de vorbă multă pe burta goală. Ce ne interesează pe noi românii, în afara abuzului la care sunt supuși frații moldoveni, este faptul că SUA / UE girează și susțin niște alegeri fraudate din start, o dau înainte cu retorica de luptă contra rușilor cu orice preț, iar pentru asta suprimă presa independentă sau formațiuni politice, nedovedite c-ar fi încălcat legile țării deocamdată!

Și zic că ne interesează, deoarece poate fi un model de aplicat și-n România în anul electoral viitor, când e de presupus deja că susținerea publică pentru PNL va scădea sub 10%, iar cea pentru PSD va atinge 20% doar cu mari fraude și sforțări. Deci dacă modelul de fraudare încercat acum în Moldova va funcționa, el va fi lecție de învățat și urmat pentru guvernanții noștri, ce vor face totul ca să se asigure și de o susținere pe față a viitoarelor ilegalități de către SUA / UE. "Ce mare lucru să suprimi cele câteva canale de presă independente din România sau să forțezi justiția să dea decizii de interzicere a participării în alegeri pentru AUR sau alte partide incomode și de succes la public, dacă te susține Washington-ul și Bruxelles-ul?" - ăsta e gândul ce-i bântuie deja pe șefii PSD și PNL, care știu cu precizie că nu mai au resurse și timp să schimbe percepția românilor despre guvernarea lor.

Să urmărim deci cu atenție interesată alegerile de mâine din Moldova, dar mai ales evenimentele postelectorale, vor fi multe de priceput pentru românii ce aleg încă să trăiască într-o democrație constituțională, fie aceasta și imperfectă.

Cozmin Gușă

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu