Nu muncim, nu gândim, și nici nu mai avem ce face. Țara eșuată a lui Iohannis!

Postat la: 10.02.2023 - 09:15

Am citit în această dimineață scrisoarea de demisie a unui consilier al unui vicepreședinte din Consiliul Județean Satu-Mare, care a plecat după 5 luni în care n-a primit nici o sarcină de serviciu, fiind plătit cu 6500 ron/lună net.

Nici nu prea contează că șeful său era pesedist (Oliviu Buzgău), pentru că omul ne povestește că nici acesta nu a făcut nimic la serviciu, deoarece președintele udemerist al CJ Satu-Mare (Csaba Pataki), nu i-a delegat nici acestuia vreo atribuție de serviciu, și nici celeilalte vicepreședinte a CJ-ului, tot pesedistă (Lenuța Cornea, sora ministrului pentru diaspora, Gheorghe Cârciu). Aceasta din urmă, povestește demisionatul Ciprian Tișea, și-a găsit totuși preocupări la serviciu, în sensul în care i-a obligat pe consilierii ce tăiau frunză la câini ''să ne audă pe fiecare salutând-o individual atunci când intră ea în birou, pe rând, sau atunci când bate la ușă, unul dintre consilieri să sară să-i deschidă ușa''. Cetățeanul Tișea ne relatează că a fost angajat în august 2022 și, la 43 de ani, a fost prima dată când a lucrat la stat. Timp de 5 luni a venit la serviciu în fiecare dimineață, a stat câte opt ore în fiecare zi, neprimind niciodată vreo sarcină de serviciu, spunându-i-se doar să stea în zonă, treburile în birouri fiind cam așa: ''(...) atmosfera repetată în antecamera vicepreședinților Consiliului Județean, caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy. (...) Am atras de nenumărate ori atenția colegilor de cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care interzice acest lucru.''

În România sunt cca 3.000 de unități administrativ teritoriale, iar în fiecare dintre acestea puteți bănui că sunt în medie cel puțin 3-4 care taie frunză la câini, așa cum a făcut și Tișea, dar care n-au decența să demisioneze, așa cum a decis pesedistul sătmărean. Dacă-i numărăm și pe consilierii parlamentarilor de la cabinetele din București sau provincie, care n-au activitate, dar sunt plătiți, și adăugăm armata de sinecuriști de pe la ministere și companiile de stat, o să vedem că putem distinge un efectiv de cel puțin 25-30 000 de oameni ce nu fac nimic, iar suma risipită astfel într-un an depășește bine 1 miliard de euro! Atât.

Cozmin Gușă

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu